Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODRŽANE SVEČANE SEDNICE STUPANJA NA DUŽNOST

Konstituisana vlast na severu Kosova!

Autor: Tanjug | 12.01.2014 - 09:18:00h | Komentara: 0

Na severu Kosova kasno sinoć održane su svečane sednice na kojima su odbornici i većina gradonačelnika potpisali svečane izjave i stupili na dužnost.

dd

Kosovska Mitrovica| Foto: Marko Đurica


Odbornici i gradonačelnici svečani izjave potpisali su u prostorijama u kojima nije bilo državnih obeležja, kao ni na izjavama koje su potpisali.

Ceremonija potpisivanja svečnaih izjava u sve četiri opštine - Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić obavljena je iza zatvorenih vrata.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Krstimir Pantić, koji je juče podneo ostvaku na mesto zamenika direktora vladine kancelarije za KIM, nije potpisao svečanu izjavu, ali to nisu učinili ni neki od odbornika u opštini Severna Mitrovica.

Jedan od odbornika koji je sinoć u Zvečanu potpisao svečanu izjavu Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da su on i njegove kolege odbornici kao i gradonačelnik Vučina Janković dali svečane izjave i time stupili na duznost.

- Od večeresa možemo da smatramo da su organi opštine Zvečan konstituisani - rerkao je on.

Na pitanje da li je na izjavama koje su potpisali bilo obeležja državnosti Kosova, Vlajić je kazao da nije bilo nikakvih obeležja, ali da je gornji deo izjave bio prelepljen nalepnicom ispod koje nije bilo moguće videti šta se nalazi.

- Ta nalepnica je bila jaka, ja sam pokušao da je skinem, ali bez ostećenja to nije bilo moguće. Ja smatram da je izjava bila statusno neutralna", rekao je Vlajić.

Albanski odbornici u opštini Severna Mitrovica dobili su tekst izjave na listovima na kojima su bila obeležja državnosti Kosova.

Ceo proces održavanja svečanih sednica u četiri opštine posmatrali su predstavnici Kancelarije EU na KiM, OEBS-a, i kosovskog ministarstva za lokalnu samoupravu koji će oceniti zakonitost postupka.

Svečane sednice održane su posle celodnevnih konsultacija predstavnika Srba i predstavnika Kancelarije EU na KiM.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP