Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODŠTETA

„Koridori“ od „Alpine“ traže 78 miliona evra!

Autor: Ekipa Alo! | 22.08.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Preduzeće „Koridori Srbije“ od austrijske kompanije „Alpina“, koja je bankrotirala, a bila je angažovana na izgradnji Koridora 10, potražuje ukupno 78,3 miliona evra.

Srbija će tek za četiri godine moći da naplati odštetu

Srbija će tek za četiri godine moći da naplati odštetu | Foto: Reuters

- „Koridori“ u Trgovinskom sudu u Beču od „Alpine“ potražuju 55 miliona evra i odštetni zahtev za propuštenu dobit za naplatu putarine od 23,3 miliona evra - izjavio je Dmitar Đurović, direktor „Koridora“, dodajući da je neizvesno koliko će taj proces trajati.

Đurović je kazao da će tender za završetak radova na izgradnji Koridora 10, od Pirota do Dimotrovgrada, biti pokrenut u sledećih 30 dana po najkraćoj proceduri kako bi radovi na toj deonici mogli da se nastave početkom građevinske sezone u narednoj godini.
Prema nekim procenama, stečajni postupak u „Alpini“, koja je proglasila bankrot, trajaće najmanje četiri godine, nakon čega će Srbija moći da naplati svoja potraživanja.

On je naveo i da će deo auto-puta punog profila na Koridoru 10 od Levosoja do makedonske granice, u dužini od oko 21,5 kilometara, biti pušten u saobraćaj do subote, 24. avgusta, dok je 15. avgusta u saobraćaj pušteno već 15,5 kilometara na toj deonici.

Kinezi od septembra na Koridoru 11


Kineska „Šandong haj spid grupa“ trebalo bi da u drugoj polovini septembra počne sa radovima na Koridoru 11, na dve deonice auto-puta, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine oko 50 kilometara. Gradnja će se finansirati iz kredita od 334 miliona dolara kineske Eksim banke. Rok za završetak radova je 38 meseci.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 22.08.2013 10:11h

    jos samo da ih dobijemo..ehej.. gde ce nam biti kraj...jos ce biti da je Mrka BESPLATNO izgradio nesto od tih silnih puteva koje je otvarao. da vis cuda.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP