Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U SRBIJI SE NAREDNE DVE NEDELJE NE OČEKUJE SNEG

Košava ledi kosti sve do petka

Autor: S. Ivaneža | 02.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

U Srbiji se naredne dve nedelje ne očekuje sneg, ali će se temperatura spuštati do nule. Prema prognozi duvaće košava jačeg intenziteta, biće oblačno uz povremenu kišu. Zbog siline vetra koji se bliži brzini od 90 kilometara na sat, Beograđanima je preporučeno da osiguraju sve što se nalazi na terasama, a vlasnicima polovnih objekata na Savi i Dunavu da ih dodatno obezbede.

Snaga  orkana  ruši sve  pred sobom

Snaga orkana ruši sve pred sobom | Foto: Mitar Mitrović

Po najavi Hidrometeorološkog zavora Srbije i danas se u predelu Podunavlja, Pomoravlja i u planinskim predelima istočne Srbije očekuje snažan olujni vetar sa udarima od 65 do 80 kilometra na sat. U predelu južnog Banata očekuje se orkanski vetar sa udarima većim i od 100 kilometra na sat.


- Košava će duvati sve do petka, ali bez snega. Ozbiljnog zahlađenja nema, to nam kasnije predstoji. Jedino se u Timočkoj Krajini sutra očekuje malo snega, ali u ostalim predelima Srbije narednih deset do petnaest dana neće biti ozbiljnijeg zahlađenja - objašnjava meteorolog Nedeljko Todorović za “Alo!”.

Auto-moto savez Srbije je vozače upozorio na olujni vetar na severu zemlje, na ledenu kišu i sneg u Timočkoj krajini, i da se očekuje sneg na putevima u planinama. U Lučkoj kapetaniji u Velikom Gradištu saopštili su da je od ponedeljka ujutru, zbog jake košave, zabranjena plovidba na Dunavu, na deonici od Kostolca do Golupca.
Udari košave u ovom delu međunarodne reke dostižu 80 kilometara na sat, pa su brodovi i sva ostala rečna plovila zaustavljeni do daljnjeg. Pretpostavlja se da će najkritičnije i na vodi i na kopnu biti u utorak, kada se očekuju udari košave orkanske jačine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP