Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STANISLAVA PAK O PLATFORMI PREDSEDNIKA

Kosovo nećemo priznati

Autor: Tanjug | 25.05.2015 - 09:58:00h | Komentara: 1

Savetnica predsednika Republike Stanislava Pak izjavila je danas da će o platformi predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji biti postignut dogovor i da je granica ispod koje predsednik neće ići priznavanje Kosova i Metohije.

Stanislava Pak

Stanislava Pak | Foto: Promo

 
Pak je rekla da se i premijer Aleksandar Vučić pozitivno izjasnio o platformi i da ima poverenja u Nikolića, koji je platformu napisao pre svega zato što se od Srbije očekuje u nekom trenutku sporazum o normalizaciji i da "Srbija strateški planski pristupi tom dogadjaju koji nas čeka".

"Želimo da ostvarimo ono što je nekakav minimum, što možemo po Ustavu da prihvatimo. Da li je to realno ili ne vreme će pokazati", istakla je Pak u Jutarnjem programu TV Pink.

Pak je ocenila da je to odgovorno ponašanje, jer albanska strana već vekovima ima strategiju i plan kako da ostvari "veliku Albaniju" i da bi Srbija trebalo da ima plan šta ona želi u odnosima sa albanskom stranom na Kosovu i Metohiji.

"Najgora moguća taktika bi bila da nemate nikakvu strategiju, nikakvu platformu za dalje razgovore sa Albancima", ocenila je Pak.

"Briselski sporazum nije nešto što rešava kompletno tu situaciju, a radi se u stvari o nekom konačnom rešenju naših odnosa vezano za Kosovo i Metohiju", dodala je Pak.

Pak je rekla da platformu nije videla, da će predsednik Nikolić o tome razgovarati sa premijerom Vučićem, a da je namera da se pomogne vladi, da postoji okvir u kome bi vlada razgovarala sa albanskom stranom.

"Platforma je sklona promenama i doradama do granice ispod koje predsednik neće ići, a to je priznavanje Kosova i Metohije", najavila je Pak i dodala da će se oko toga postići dogovor i da Srbija ima plan i strategiju.

Pak je istakla da je cilj očuvanje teritorijalnog integriteta zemlje, da se diplomatskim sredstvima i razgovorima ostvari ono što je interes.

Govoreći o povratku lidera SRS Vojislava Šešelja u Hag, Pak je ocenila da je rok 26. maj, koji je dat, prekratak i ukazala da postoji procedura i propisi koji moraju biti ispoštovani i da se po zakonu mora saradjivati sa Haškim tribunalom.

"Istovremeno, problem je što je žalbeno veće podnelo taj zahtev umesto pretresnog, zbog čega naša država mora da postavi pitanje zašto se to radi na takav način", dodala je Pak.
Poslednji komentari
  • mile Vreme: 25.05.2015 11:14h

    PAK PRICA O PLATFORMI A KAZE DA JE NIJE PROCITALA. O CEMU I KAKO PRICA NESTO STO NEZNA. OSNOV SVEGA U ODNOSIMA SA KOSOVOM U OVOM TRENUTKU JE BRISELSKI SPORAZUM. A VIGOSPODJO PAK MORATE DA CITATE I DA PRETHODNO ZAVRSITE NEKI OD KURSEVA STO JE ZAVRSIO I VAS PREDSENIK DA BISTE PRENELI TACNO I JASNO CITAOC9IMA I SLUSAOCIMA.JA SE DOBROVOLJNO JAVLJAM DA VAS OBUCIM I NAUCIM KAO NOVINAR I DIPLOMATA , BESPLATNO.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP