Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UGOVOR VREDAN 409 MILIONA EVRA

Kosovo potpisalo ugovor sa Francuzima o razvoju Brezovice

Autor: Tanjug | 14.04.2015 - 18:51:00h | Komentara: 0

Kosovska ministarka za trgovinu i industriju Hikmeta Bajrami je sa predstavnikom francuskog konzorcijuma Paskal Roux, danas u Prištini potpisala ugovor vredan 409 miliona evra za razvoj Turistickog centra Brezovica, koji će stupiti na snagu za šest meseci.

Brezovicu otimaju

Brezovica | Foto: Profimedia

- Potpisali smo ugovor od 409 miliona evra, od kojih je 167 miliona evra predviđeno da se investiraju u prve tri godine. Ovo je veoma značajno za dalji ekonomski razvoj Kosova, rekla je Bajrami.
Ona je ocenila da je ovaj ugovor značajan i pozitivan proces koji će uticati na druge strane investitore koji imaju za cilj da ulažu na Kosovu.

Ugovor neće stupiti na snagu još šest meseci, jer u tom vremenu francuski konzorcijum na osnovu zahteva iz predloga ugovora treba da preda dodatnu dokumentaciju u okviru koje su finansijski plan, plan prostornog planiranja i drugo, prenose prištinski mediji.

Projekat će, kako se najavljuje, omogućiti zapošljavanje oko 3.000 lokalnih radnika, a godišnji promet od turizma bi trebalo da bude 100 miliona evra.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su kosovski premijer Isa Mustafa, zamenik premijera Hašim Tači i drugi visoki kosovski zvaničnici, prenose mediji u Prištinu.
Direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić poručio je ranije danas da Srbija nije protiv ulaganja u turistički centar Brezovicu, ali da oni koji to žele moraju da se dogovore sa stvarnim vlasnicima objekata i imovine na toj planini.
- Za Srbiju i srpski narod na KiM neprihvatljivo je usvajanje bilo kakvog plana vezano za Brezovicu koji bi narušio postojeće objekte nelegalne i nasilne eksproprijacije zemljišta ili promenu etničke, radne i drugih struktura na našoj planini, rekao je Đurić novinarima u Palati Srbija.

On je naveo da je vlasnik Brezovice Ineks Intereksport, odnosno JP Skijališta Srbije i da onaj ko želi da ulaže u taj ski centar mora da se dogovori sa pravim vlasnicima i gradjanima Štrpca koji, kako je rekao, od ove planine i od oba njena skijališta ostvaruju svoj osnovni životni prihod.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP