Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POVELJA POTPISANA DANAS

Kosovska Mitrovica se pobratimila sa Užicem i Voždovcem!

Autor: Tanjug | 08.11.2013 - 15:49:00h | Komentara: 0

Predstavnici privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica potpisali su danas u ovom gradu povelju o bratimljenju sa opštinom Voždovac i gradom Užice.

dd

Potpisivanju povelje u Kosovskoj Mitrovici osim čelnika ovih opština i grada Užica prisustvovali su ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksdandar Vulin i vladika raško-prizrenski Teodosije.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Krstimir Pantić, izjavio je da današnji čin potpisivanja povelje sa bratskim opštinama gradovima iz centralne Srbije pokazuje da Srbija nema nameru da se povuče iz pokrajine i da Mitrovica jača veze sa gradovima iz centrlne Srbije.
Pantić je izjavio da sada sledi konkretna saradnja i pomoć iz opština iz centralne Srbije i da će saradnja biti kako na političkom tako i na kulturnom, privrednom, ekonomskom i drugim nivoima.
Pantić je izrazio nadu da će Vlada Srbije nastaviti istim putem kao i do sada i pružati svu pomoć svim građanima na Kosovu i Metohiji jer je to jedini način da Srbi opstanu u pokrajini i kroz Zajednicu srpskih opština gradimo budućnost, jačamo veze i prisustvo Srbije ovde.

Predsednik opštine Voždovac, Dragan Vukanić, izjavio je posle potpisivanja povelje o bratimljenju da je ponosan što izmedju opštine Voždovac i opština na Kosovu i Metohiji postoji izuzertn ozbiljna saradnja.

Vukanić je naglasio da je ponosan što se saradnja ne bazira samo na nekom vidu pomoći već na, kako je rekao, ozbiljnoj multidisciplinarnoj saradnji, ne samo u oblasti prosvete, zdravstva i kulture već i u svim drugim oblastima javnog i društvenog života, što se iz dana u dan poboljšava.

Vukanić je poručio građanima u Kosovskoj Mitrovici da se potrude da bude što manje nesporazuma i razmirica među njima ocenivši da zajeno mogu sve. Gradonačelnik Užica Saša Milošević rekao je da potpisivanje povelje neće biti samo mrtvo slovo na papiru i da je ovo odgovor Užičana i grada Užica i poruka da će biti sa Srbima na Kosovu i Metohiji.

Inicijativu za bratimljenje opština sa Kosova i Metohije sa opštinama i gradovima iz centralne Srbije pokrenuli su pre par meseci predstavnici vladine Kanclearije za Kosovo i Metohiju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP