Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EULEKS UHAPSIO BIVŠEG KOMANDANTA OVK SULEJMANA SELJIMIJA

Kosovski ambasador
ratni zločinac!

Autor: Ekipa Alo! | 24.05.2013 - 17:34:00h | Komentara: 0

Sulejman Seljimi, ambasador Kosova u Albaniji, poznatiji po nadimku Sultan, koji je dobio kao jedan od komandanata terorističke OVK, uhapšen je juče zajedno sa Samijem Ljuštakuom, jednim od najznačajnijih komandanata ove formacije, a danas visokim zvaničnikom Tačijeve Demokratske partije Kosova.

Sulejman Seljimi

Sulejman Seljimi, bivši komandantKosovskog zaštitnog korpusa | Foto: Beta

Funkcioneri Tačijeve vlade ubijali civile u logoru Likovac

U akciji koji je izvela policija Euleksa zajedno sa specijalnom jedinicom kosovske policije ROSU uhapšen je i poslanik u Skupštini Kosova Fadilj Demaku zbog ratnih zločina u ozloglašenom logoru Likovac.

Komandiri OVK-a na nekadašnjem gubililštu u Likovcu kraj Drenice terete se za zlostavljanje, ali i ubistva civila tokom sukoba na Kosovu 1998-1999.
- Pet osoba je osumnjičeno da su počinile krivična dela ratnih zločina u vidu povreda telesnog integriteta i ugrožavanja zdravlja civila u pritvorskom centru OVK u Likovcu (opština Srbica) - saopštio je juče Euleks, a hapšenje je izvršeno po nalogu pretpretresnog sudije Osnovnog suda u Mitrovici.

Logor Likovac usputna
stanica do „žute kuće“!

Likovac je jedan od najozloglašenijih logora smrti, u kojem je tokom krvavih dejstava OVK na Kosovu ubijeno i nestalo na stotine Srba, Roma i Albanaca, i to mahom civila! U njemu su bolesniji i slabiji zarobljenici bezdušno likvidirani, dok su oni vitalniji i mlađi transportovani u druge logore, ali i do „žute kuće“, u kojoj su im vađeni organi.

Sultan Seljimi je bio komandant OVK od 1998. do marta 1999. godine.
Prema pisanju kosovskih medija, Ljuštaku je među prvima priveden na saslušanje i zadržan je u pritvoru. On je od 1999. godine u nekoliko navrata bio hapšen tokom raznih istraga. Neposredno posle divljanja albanskih demonstranata 2004. godine, bio je uhapšen pod optužbom da je jedan od glavnih organizatora nasilja. Mediji u Prištini su naveli da se optuženi terete za mučenje, silovanje i zlostavljanje civila tokom rata, a da tužioci Euleksa saslušavaju sve iz takozvane dreničke grupe.

Hapšenje je izvršeno po nalogu pretpretresnog sudije Osnovnog suda u Mitrovici, a slučaj istražuje specijalni tužilac Euleksa iz kancelarije specijalnog tužilašva Kosova.

Kako su za „Alo!“ objasnili u Tužilaštvu za ratne zločine, oni sa Euleksom trenutno rade na 45 predmeta, među kojima je i slučaj „Likovac“, koji je otvoren od 2007. godine. Prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, istraga je za sada označila 34 izvršioca zločina nad logorašima i postoji 11 potencijalnih svedoka koji bi mogli da posvedoče o kidnapovanjima, otmicama, mučenjima i ubistvima Srba, Albanaca i Roma od strane terorista iz redova OVK u tom selu kraj Drenice.

U Bujanovcu slave „Dane komandanta Lešija“!

Komandant Leši

Ridvan Ćazimi zvani komandant Leši

Oslobodilačka vojska Preševa Medveđe i Bujanovca, ogranak ozloglašene OVK-a, i ove godine će veličati svoje heroje na jugu Srbije! Opština Bujanovac organizuje od 23. do 25. maja manifestaciju „Dani komandanta Lešija“ povodom 12. godišnjice pogibije Ridvana Ćazimija, jednog od vođa OVPMB. Još niko od srpskih zvaničnika nije digao glas zbog činjenice da se, nakon provokacije u vezi sa spomenikom teroristima iz ove formacije, na jugu zemlje sprema slavlje i vijore zastave sa likom kapetana Lešija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP