Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PLAN JE PROTIVUSTAVAN

Koštunica: Ustavni sud pomaže u razbijanju Srbije

Autor: Beta | 01.06.2013 - 13:58:00h | Komentara: 0

Demokratska stranka Srbije (DSS) pokrenuće u ponedeljak pred Ustavnim sudom postupak za ocenu ustavnosti plana za sprovođenje briselskog sporazuma o Kosovu, najavio je danas predsednik DSS Vojislav Koštunica.

"Plan za sprovođenje briselskog sporazuma koji je usvojila Vlada Srbije u osnovi je protivustavan i suštinski podriva same temelje Srbije", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi. 

Koštunica

Vojislav Koštunica | Foto: Oliver Bunić

 Dvadeset i pet narodnih poslanika pokrenuće u ponedeljak postupak pred Ustavnim sudom, kako bi se oborio plan za primenu briselskog sporazuma, naveo je Koštunica. 
"Do sada je Ustavni sud poslušnički sledio naloge vlasti da ne rešava sve ove postupke koje je pokrenuo DS S za ocenu ustavnosti briselskih sporazuma, Na taj će način Ustavni sud ostati upamćen da je ćutao dok se razbijala Srbija. Umesto da bude nezavisna sudska vlast, Ustavni sud se pokazao kao najobičnija igračka izvršne vlasti", dodao je bivši premijer Srbije. 
To, međutim, kako je istakao, neće sprečiti DSS da za svaki protivustavni sporazum pokrene postupak pred Ustavnim sudom. 
"Mora ostati jasan trag da je Ustavni sud bio pomagač u razbijanju Srbije. A ako ovo što govorimo o ulozi Ustavnog suda nije tačno, onda neka Ustavni sud donese odluku da su briselski sporazumi saglasni Ustavu. I to bi bilo bolje od sadašnjeg ruganja Ustavnog suda pravnom poretku zemlje", dodao je predsednik DSS-a. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP