Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LIDER DSS-A U ZASLUŽENOJ MIROVINI

Koštuničina penzija najmanje 600 evra!?

Autor: M. Keranović | 02.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

Donedavni predsednik DSS-a Vojislav Koštunica, koji je nakon odlaska sa liderske pozicije u stranci odlučio da zvanično promeni status u penzionerski, samo na osnovu primanja iz stranačke kase, koja su, kako navode u DSS-u, iznosila oko 90.000 dinara, mogao bi da računa na penziju od oko 70.000 dinara, što je oko 600 evra.

Zreo za penziju:  Vojislav Koštunica

Zreo za penziju: Vojislav Koštunica | Foto: Dimitrije Goll

Međutim, Koštuničina penzija će verovatno biti i veća jer se po sadašnjem zakonu gledaju primanja tokom celokupnog radnog veka, a ne samo poslednjih godina. Kako je Koštunica svojevremeno imao profesorsku, poslaničku, predsedničku i premijersku platu, u penzionerskim danima sigurno neće oskudevati.


DS osnovan u njegovom stanu na Dorćolu


Vojislav Koštunica je 1989. godine bio jedan od osnivača Demokratske stranke, o čijem osnivanju se sa grupom prijatelja dogovarao u svom stanu u Skadarskoj ulici. Tri godine kasnije, osnovao je Demokratsku stranku Srbije. Bio je narodni poslanik od 1990. do 1997. godine. Na predsedničkim izborima u septembru 2000. godine, kao kandidat DOS-a, pobedio je Slobodana Miloševića i postao predsednik SRJ, a tu funkciju obavljao je do februara 2003. Posle vanrednih parlamentarnih izbora održanih u decembru 2003. godine, premijer je postao 3. marta 2004. godine, a mandat je dobio i 2007. godine. Posle parlamentarnih izbora održanih u maju 2008. godine, Koštunica je predvodio DSS kao opozicionu stranku.

- On će imati samo onu penziju koja mu po zakonu i sleduje, ništa više od toga. Inače, odbio je sve beneficije koje mu kao nekadašnjem predsedniku države pripadaju - kaže naš izvor iz DSS-a.

Inače, kako DSS nije ušao u parlament na izborima 16. marta, prvi put od svog osnivanja 1992. godine, ostao je bez redovnih mesečnih priliva iz republičkog budžeta, pa iz te stranke najavljuju smanjenje broja zaposlenih i rezanje troškova. Prvi koji se sam skinuo sa platnog spiska stranke je Vojislav Koštunica. Naime, on je odlaskom sa čelne stranačke funkcije odlučio i da zvanično promeni status u penzionerski, pa je nedavno podneo zahtev za penziju.

- Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika DSS-a. Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala - ovako je Koštunica obrazložio razloge povlačenja sa liderske pozicije u DSS-u.

Kako „Alo!“ saznaje, Koštunica će penzionerske dane najviše provoditi u svojoj vikendici u Belanovici, pišući i čitajući knjige.
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 02.04.2014 07:20h

    više bi zaradio na mačku radetu da ga vodi na parenje...

  • Enko Vreme: 02.04.2014 09:25h

    Ne čudi me što nema komentara za ovu vest... Penzija mu je sasvim ok za to što je obavljao i u odnosu u na to u kakvoj situaciji je zemlja...

  • Automedont Vreme: 02.04.2014 09:38h

    Ovaj covek je sinonim za demokratiju. Mozda nije uspeo na izborima da pridobije glasace za svoju politiku neutralnosti Srbije, ali je zasluzan za demokratsko vaspitavanje nacije. Posejao je klicu necega sto bi jednog dana moglo da znaci vaskrs Srbije. Danas ne.

  • Stevan Vreme: 02.04.2014 10:27h

    Toliko mala penzija nije vredna uloženog truda.

  • milica Vreme: 02.04.2014 10:58h

    KAMO SRECE DA SU SVI KAO GOSPODIN KOSTUNICA.MNOGO MI JE ZAO STO NAROD NE VIDI NJEGOVU VREDNOST.ZELIM MU SVU SRECU U ZIVOTU:))

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP