Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRUKA I SRAMOTA

Krađa od sirotinje: Stan od 74 kvadrata gradski pravobranilac plaća 84 evra

Autor: Tanjug | 29.07.2014 - 16:15:00h | Komentara: 2

Odsek za imovinsko-pravne odnose pri čačanskoj GU za urbanizam vodi evidenciju o 21 stanu koji su u svojini grada Čačka, a u jednom od njih stanuje gradski pravobranilac Katarina Novković, rečeno je danas na sednici gradskog veća.

Prema rečima Mirjane Džoković iz ove službe, u velikom broju slučajeva radi se o neuslovnim stanovima male kvadrature, bez kupatila, koji su, trenutno, svi dati u zakup.

Čačak

Čačak | Foto: Vladimir Nikitović

 
Izveštavajući članove gradskog veća ona je danas rekla da se ne raspolaže podacima na koji način su oni stečeni.
"Zakupnina za ove stambene jedinice utvrđuje se na osnovu Uputstva Ministarstva građevine RS i koeficijenta za izračunavanje mesečnog zakupa za njihovo korišćenje u društvenoj, državnoj i svojini građana koje se donosi na svakih šest meseci", navela je ona.

Džoković je dodala da Ministarstvo građevine nije odredilo koeficijent za izračunavanje visine zakupa za prvih šest meseci ove godine, pa nije ni izvršena naplata.

Ona je rekla da u tim stanovima stanuju lica romske nacionalnosti, a u pojedinim i ona koja se ne ubrajaju u kategoriju socijalnih slučajeva, ali imaju primanja znatno niža od prosečnih.

Međutim, većnici ovim izvestajem nisu bili zadovoljni jer u jednom od tih "neuslovnih" stanova, kako su rekli, stanuje i gradski pravobranilac Katarina Novković koja za stan površine 73,22 m2 plaća mesečnu zakupninu u iznosu 84 evra.

Članovi gradskog veća su, takođe, zahtevali da se za sledeće zasedanje dostavi izveštaj da li su zakupci izmirili stanarinu i komunalne obaveze zaključno sa 30. 6. tekuće godine.

Većnik Milan Plazinić je pitao da li je tačno da ne postoje ugovori o zakupu za pojedine stanove , kao i po kom osnovu su stekli pravo da ih koriste lica koja u njima stanuju.
"Većina ugovora je istekla 2010. godine, a novi nisu zaključeni. U slučaju spora za naplatu dugovanja grad bi izgubio jer ne bi imao pravni osnov da goni dužnike", naveo je on.

Gradski Većnik Bratilsav Jugović je stavio primedbu jer u izveštaju nisu navedeni iznosi zakupnina, i kome se uplaćuju. Većnici su se složili da se precizni podaci pripreme za narednu sednicu gradskog veća kako bi se utvrdilo da li su stanovi dati u zakup licima kojima su najpotrebniji.
Poslednji komentari
  • Dragan Vreme: 29.07.2014 21:38h

    Navika uzimanja od sirotinje nekošta ništa.

  • Marija Vreme: 30.07.2014 00:15h

    I to traje godinama...ali tako je to u državi gde vladaju nesposobni. Dotičnu znam iz Gimnazije. Poznata po tome da kaže "ja mislim..." a profesorka filozofije odgovori " Katarina ti da misliš to nikad ne bi rekla":) Ali mediokriteti imaju djon umesto obraza I jak želudac za sve.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP