Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL: PSEĆA MAFIJA HARA ALEKSINCEM

Kradu pse, pa traže otkup

Autor: R. Ć. | 16.04.2014 - 15:00:00h | Komentara: 3

Aleksincem hara organizovana grupa otmičara rasnih pasa. Vlasnici sumnjaju da otmičari tipuju pse i da za otmicu koriste nepažnju ili odsustvo vlasnika, posle čega traže otkupninu. Pošto, kako tvrde vlasnici nestalih pasa, policija ne reaguje, pokrenuta je i Fejsbuk grupa „Stop kriminalu sa psima. Spasimo ljubimce“.

Aleksinac, psi

Frida, nestali pas porodice Lazarević, koja je i pokrenula čitavu akciju na Fejsbuku

"Prvo su mi tražili
3.000, pa posle
5.000 dinara. Uzeli su
moj broj telefona i sad
čekam da mi se jave",
Aleksandar Lazarević

Jedna od žrtava pseće mafije je i Aleksandar Lazarević, čija je nemačka bokserka stara 10 meseci nestala iz dvorišta u subotu, 12. aprila, između 14 i 15 sati.

- Skoro stalno je bila u kući i ponekad bismo je pustili u dvorište da prošeta. Tako je bilo i u subotu, kada je nestala. Krenuo sam da se raspitujem i uputili su me u Donju mahalu. Ali, to je neosvojiva tvrđava, tamo je haos i ni slona ne biste mogli da pronađete. Saznao sam da je moja Frida tamo. Ona je ljubimica cele porodice, ali je sin, koji ide u treći razred, baš vezan za nju i stalno plače.
Razgovarao sam sa nekim posrednicima, rekao sam i da ću platiti, samo da mi vrate psa. Prvo su mi tražili 3.000 dinara, pa posle 5.000. Uzeli su moj broj telefona i sad čekam da mi se ponovo jave - kaže za „Alo!“ Lazarević, dodajući da se plaši za sudbinu svog ljubimca jer je čuo i da psi za koje vlasnici ne plate otkup zavrašavaju u ringu sa pitbulovima. Njegova prijateljica je, kaže, uspela da vrati svog psa, ali je bio toliko povređen da ni veterinari nisu mogli da mu pomognu, pa je uginuo.

Aleksinac, psi

Komentari pljušte po društvenim mrežama

Među oštećenima je i Dragan Radovanović, koji je pet dana posle nestanka uspeo da vrati svog psa rase kane korso.

- Slučaj sam prijavio policiji, ali od toga nije bilo ništa. Krađa se dogodila pre oko mesec dana i pas je nestao iz dvorišta dok sam bio odsutan. Lopov je preskočio ogradu i uzeo ga, video sam i tragove. Raspitivao sam se i uspeo da ga pronađem preko nekih ljudi. Čovek koji mi je vratio psa mi je rekao da je u zamenu za njega dao telefon i da mu dam bar 50 evra da se vadi. Pitao sam ga kako je izgledao taj koji mu je dao psa, rekao je da ne zna, pa sam tako shvatio da je sve nameštaljka i odbio da mu dam novac - objašnjava Radovanović.

U Aleksincu ističu i da postoji organizovana grupa koja se time bavi. Navodno, ta grupa deluje iz naselja Gornja i Donja mahala i pretpostavlja se da oteti psi tu i završavaju.

Aleksinac, psi

Policija još uvek bez podataka o kradljivcima: Aleksinac

Dva puta platio za isto kuče
Da pseća mafija već duže vreme radi punom parom u aleksinačkom kraju, svedoči i slučaj Dušana Živkovića, kome je još pre sedam godina nestao pitbul.

- Pas se posle dva-tri meseca sam vratio kući, ali je bio u ranama. Zbog toga je postao nepoverljiv prema ljudima. Od tada je nestao još dva puta. Prvi put sam dao pare da mi ga vrate i to je bila klasična otkupnina, a drugi put sam dao u robi, neku polovnu dečju odeću - priča Živković, ne želeći da otkrije koliko je novca prvi put dao za otkup.

Poslednji komentari
  • goga Vreme: 16.04.2014 17:33h

    boze kakav smo to narod postali?!

  • grada Vreme: 16.04.2014 19:07h

    Srbija je postala zemlja kriminala i mafija, pravosudje se uklopilo i rade u saradnji sa mafijom! Krade se i u sudu i to besomucno, sud ne postuje slovo zakona, a ocekuje se od gradjana da postuju zakon. Otkako je pocela borba protiv korupcije izgleda da je stanje jos gore i crnje! Samo Bog moze da nam pomogne!

  • CVELE Vreme: 16.04.2014 21:30h

    Neka vlasnici otetih pasa zatraže pomoć od skinhedsa,oni su voljni da se uključe u potragu za otetim ljubimcima i siguran sam da će ih pronaći i da više nikada neće biti otet nijedan pas

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP