Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMOTA:

Kraduckaju i na dečijim paketićima!

Autor: 021.rs | 09.12.2014 - 11:55:00h | Komentara: 0

SPO i Pokret "Dinara, Drina, Dunav" koji vode Vodovod i Čistoću uspeli su izgleda da nameste i tendere za novogodišnje paketiće, što je potpuna novina u radu političkih stranaka.

Deda Mraz

Naime, podaci do kojih je 021 došao pregledom tenderske dokumentacije za ove nabavke, pokazuju neverovatnu podudarnost u dokumentaciji koja ide toliko daleko da i Čistoća i Vodovod kupuju po isti broj paketića - 383.
Neverovatno je da oba preduzeća imaju isti broj dece koja primaju paketiće među zaposlenima, dok broj samih radnika nije ni približno isti.
Pored toga, kako se 021 uverio, oba tendera imaju istovetnu specifikaciju za kupovinu igračaka, koja je toliko detaljna da je jasno da se kupuju tačno određeni proizvodi, što je prema zakonu zabranjeno jer se favorizuje određeni ponuđač ili proizvođač. Ugovori o isporuci paketića su već potpisani sa firmom "OFY Company" iz Beograda, Vodovod je već objavio ugovor na sajtu, dok Čistoća to još nije učinila.
Prema ugovoru o kupovini paketića, Vodovod će ovih 383 paketića platiti 2.968.250 dinara. Inače, na tender je pristigla samo jedna ponuda.
Da SPO i 3D nabavku paketića u Čistoći u Vodovodu koriste za muljanje, pokazuju i nabavke novogodišnjih paketića u drugim novosadskim javnim preduzećima. U ostalim gradskim firmama, kako se 021.rs uverio, javni tenderi su ili u vidu nabavke vaučera u vrednosti od nekoliko hiljada dinara ili samo paketića bez posebno navedenih detalja. Pri tome, ne razlikuju se mnogo od sličnih nabavki prethodnih godina.
OVDE možete videti specifikaciju iz tenderske dokumentacije Čistoće i Vodovoda:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP