Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HAOS

Krave prave nered po Sutomoru! (FOTO)

Autor: Blic | 28.02.2015 - 08:43:00h | Komentara: 2

Napuštena stoka, bez čuvara, širom Sutomora obara kontejnere i ulazi u dvorišta u potrazi za hranom.

Krave, Sutomore

Haos u Sutomoru

Krave, bikovi i konji koji slobodno i bez ikakve kontrole vlasnika šetaju po ulicama, ugrožavajući i bezbjednost u saobraćaju i komunalnu higijenu, nije to slika iz Indije, gde se krava smatra svetom životinjom, pa je zato niko ne dira, već iz Sutomora.

Nebrojena goveda su sutomorske kontejnere pretvorila u ispasišta, a konji galopiraju uzduž i poprijeko Spičanskog polja. Ovih dana problem je eskalirao u naselju Bjelila-Haj-Nehaj.

- To je postao teror preko čitavog dana. Od stoke se ne može živjeti. Bikovi, krave i konji neometano upadaju u dvorišta, bašte, uništavaju voćke i zasade povrća, uništavaju živu ogradu i fasade kuća. Užasna je situacija, a komunalna policija, iako prijavljujemo, ništa ne radi da nas spasi - kaže Netko Sinanović, koji živi u Haj-Nehaju.
Ugrožavaju i saobraćaj

Krave, Sutomore

Ugrožavaju i saobraćaj

Pošto su prozivke mještana povodom ovog problema upućene i na JP Komunalne djelatnosti, iz ovog preduzeća kažu da se komunalci redovnim obilaskom terena suočavaju sa velikom nesavjesnošću građana, kao i sa vrlo izraženim problemom lutajuće i odbjegle stoke u Sutomoru.

- Na jednoj od fotografija sa terena u Sutomoru se jasno vidi na „minđuši“ koji je registarski broj grla, na osnovu kojeg se može ustanoviti čije je vlasništvo, i skrenuti pažnju vlasniku ili ga prinuditi da stoku napasa na području van urbane zone. Ostajemo u nadi da će se probuditi savjest kod vlasnika stočnih grla i da će poštovati Odluku o komunalnom uređenju grada i svoja stada držati van područja koja su zabranjena tom Odlukom - rekla je Nedeljka Orlandić, generalni direktor JP „Komunalne djelatnosti“.

Oko ovog problema su se oglasili i iz nevladinog sektora. Predsjednik NVO “INFO sport CG” – Bar, mr Miodrag Banović, kazao je kako je neophodno da građani imaju izgrađenu kulturu odnosa prema životnoj sredini, a samim tim preventivno djeluju protiv zaraza koje mogu proizaći iz ovakvih nečistoća.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Haha Vreme: 28.02.2015 09:39h

    Gladne a i hoce na vip sektor plaze.Fensi.Selfi.

  • Sekula Vreme: 02.03.2015 07:53h

    Balvanusa

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP