Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROSLAVLJENI GOVOR PROFESORKE DRAGIĆEVIĆ

Krenite u “rat” protiv starleta!

Autor: S. Đ. | 10.07.2013 - 23:00:00h | Komentara: 18

„Krenite u rat protiv svih starleta, sponzoruša, pevačica, manekenki, tajkuna, biznismena i pobedite ih..."

Proslavila se: Prof.  Rajna Dragićević

Proslavila se: Prof. Rajna Dragićević

"Za taj rat imate 45 minuta dnevno skoro svakog radnog dana“, poručila je profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu Rajna Dragićević svojim studentima. Umesto uobičajenog čestitanja, ona je za apsolventsko veče budućim profesorima srpskog jezika posvetila govor koji će pamtiti celog života, a koji se preko društvenih mreža proširio u javnosti.

Pored starleta,  prozvane i  manekenke  i tajkuni...

Pored starleta, prozvane i manekenke i tajkuni... | Foto: Zoran Lončarević

„Iza zvučnih naziva zanimanja najčešće se kriju foliranti koji misle da se ugled može steći preko noći, kriju se oni koji nisu imali izdržaj da završe fakultet koji su započeli, oni koji menjaju zanimanja i profesije kao prljave čarape.

Starlete,  inspiracija i za profesore...

Starlete, inspiracija i za profesore... | Foto: Dalibor Danilović

Nemojte zaboraviti da se profesorom, lekarom ili sudijom niko ne može samoprozvati“, još jedna je od poruka profesorke, koja od studenata traži i da ne dozvole da im “bahati, hvalisavi i samouvereni vlasnici raznoraznih restorana, firmi, privatnih aviona, luksuznih stanova drže lekcije o uspehu“ jer, kako je poručila apsolventima: „Vi ste profesori, a oni su samo vlasnici kvadratnih metara!“.
Poslednji komentari
  • Amos Vreme: 10.07.2013 23:32h

    Svaka čast profesorka. Poslednji šljam i primitivci postali su reper uspešnosti i idoli ovoj zaglupljenoj omladini čiji se ceo život svodi na facebook i mobilne telefone. Žalosno je to što nas kroz medije, štampane i elektronske siluju sa kojekavim mediokritetima i njihovim us*anim životima. Prvo njih treba zabraniti ili uvesti drakonski porez na šund jer to i jeste. Počevši od raznoraznih farmi, velikog brata , grandovizije i svih onih slinih malogradjanskih i prostačkih Pinkovizija i ostalih izija. Ima ova zemlja pametnih i uspešnih ljudi ali od ovog nabrojanog šljama postali su nemi i na marginama su. I treba da se krene u rat jer će nas ovaj primitivizam udaviti.

  • Lana Vreme: 10.07.2013 23:53h

    SVAKA ČAST.

  • Neša Vreme: 11.07.2013 01:01h

    Ne razumem! Profesorka je stavila pamet i ljudskost ispred si*a i dupeta! U čemu je problem? Da li je sponzoruško-starletski lobi toliko jak, da li vam je glavni mag zaglupljivanja Srbije zarad para, Željko Mitrović, toliko ušao u glavu da sada na ovu ženu bacate drvlje i kamenje? Opušteno, "intelektualci", kreće nova farma na jesen!

  • jelena Vreme: 11.07.2013 01:28h

    hvala bogu i profesorki Dragicevic sto se napokon neko setio da pokrene to pitanje stvarno te starlete su otisle predaleko hvaleci se njihovi golim telom i skandalima za koje one tvrde da trebaju mlade devojke da se ugledaju na nji jer one su postene i na posten nacin zaraduju zasvoj zivot to smo imali priliku da nam Stanija 3 meseca javno prica na tv farma ito sve nije dosta i jos uvek o njoj kad je i dali je imala seks sa Filipom da nemislite da treba da se prekine vise o tim glupostima i okrene tema o necem boljem da se nase devojcice devojke okrenu pozitivnom zivotu ane kao ove droce starlete napred profesorko zelimo ti puno uspeha na tom projektu spasi nasu decu nase lepotice koje su najlepse na svetu

  • hromi daba Vreme: 11.07.2013 05:47h

    Profesorka Dragičević je upozorila buduće profesore na bolnu istinu u kojoj tavori naše društvo. Ništa ona nije rekla, a što nije dobro poznato, no mi zatvaramo oči pred tom istinom jer se tako osećamo galantnije. Njen govor bi trebao biti amanet za buduće naraštaje, jedino je porodica i škola ta koja nam uči decu, a svugde oko nas gomila mediokriteta koji žive na foru i od fora. Dali nam je reper uspeha maneken koji je ustvrdio da je autohton - vrsta svinje ? Ili su nam merilo uspeha starlete koje se takmiče po rijaliti programima ? Bravo profesorka !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP