Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZA SVOJU I TUĐU DECU

Krenula pešice do Beograda iz Banje Koviljače zbog toga što joj nije obnovljena kuća (FOTO)

Autor: Blic | 11.09.2014 - 13:12:00h | Komentara: 1

U želji da ukaže na probleme dece obolele od teških i retkih bolesti, među kojima je i njena ćerka Darija Petrović (13), Gorica Lukić (46) iz Banje Koviljače, krenula je jutros oko osam sati peške iz Banje Koviljače do Beograda.

Gorica Lukić

Gorica Lukić | Foto: S. Pajić

- Jutros su mi dolazili ljudi iz Centra za socijalni rad, da provere neke moje prethodne zahteve za pomoć koja sam podnosila. Nisam odustala od namere da peške odem do Beograda jer ovo više nije protest lične prirode već želja da ukažem na opšti problem - kaže Gorica.

Ona je ponovila da su razlozi njenog radikalnog protesta neispunjena obećanja nadležnih institucija koja dobija godinama, kao i neispunjavanje obaveza prema ljudima koji su materijalno, zdravstveno i moralno osiromašeni.
- Moja ćerka Darija mi je pružila podršku, a i sama bi da može krenula sa mnom. Suprug Dragiša, koji ima bolesnu kičmu, ostao je da brine o njoj i da je vozi do škole jer je on jedini vozač u porodici. Pored toga, brinuće i o mojoj bolesnoj majci, koja je nepokretna - priča Gorica.

Gorica Lukić

Gorica Lukić | Foto: S. Pajić

 
Ona na grudima nosi transparent na kome piše: „I ja sam majka - za svu decu bolesnu i poplavama ugroženu, a zaboravljenu“.
Tokom dana planira da prelazi do 30 kilometara.
- Hodaću samo danju, a prvo noćenje planiram oko Prnjavora. Pošto sam rodom Šapčanka, u tom kraju ću se snaći, a posle toga ću videti šta ću. Spremila sam se za ovaj put, dug oko 130 kilometara i nadam se da ću izdržati. Od Ministarstva rada i ministra Vulina zahtevaću da neko od nadležnih obiđe svu decu koja su bolesna i poplavljena, da vide u kakvim uslovima žive i da se napravi prioritet za pomoć porodicama bolesne i ugrožene dece. Zahtevaću da im se obezbede redovna nega, udžbenici i lekovi i da se svaka diskriminacija bolesnih i ugroženih osoba novčano kažnjava, a taj novac da ide u humanitarni fond - ističe majka devojčice kojoj je posle četiri godine lečenja tek nedavno u Turskoj postavljena prava dijagnoza - hemofilija tip A.
Poslednji komentari
  • Gorica Vreme: 12.09.2014 18:54h

    Imenjakinjo samonapred uz tebe sam dusom i telom !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP