Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UNIJA POSLODAVACA

„Kriminal u Fondu PIO”

Autor: Ekipa Alo! | 27.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Unija poslodavaca Srbije (UPS) zatražila je juče smenu čelnika PIO fonda jer su preko Udruženja penzionera besplatno ustupali prostorije Partiji ujedinjenih penzionera Srbije Jovana Krkobabića, o čemu je „Alo!“ već pisao.

Dragoljub  Rajić

Dragoljub Rajić | Foto: FoNet

Dragoljub Rajić, direktor UPS-a i član UO Fonda PIO, kao zloupotrebu je ocenio i to što je na mesto predsednika UO Fonda postavljen kandidat Ministarstva rada umesto kandidata Unije poslodavaca.

Rajić je istakao da 28 odsto budžeta Srbije ili 200-277 milijardi dinara ide kao dotacija PIO fondu za redovnu isplatu penzija i dodao da Fond raspolaže sa 15.600 kvadrata imovine, koja se bez plaćanja zakupa između ostalog daje i Savezu penzionera, a to je na godišnjem nivou gubitak od 1,123 miliona evra, a ta svota bi mogla da uđe u Fond.
„Postoji pravilo da se predsednik UO Fonda PIO smenjuje na dve godine prema kojem je Unija poslodavaca trebalo da imenuje svog kandidata“, rekao je on.
Poslednji komentari
  • Deda Milun Vreme: 27.02.2014 08:44h

    Kako su samo hrabri ovi službenici Unije poslodavaca Srbije. Što gospodin Rajič ne saopšti javnosti da kandidat Unije nikada nije pio privrednik, a ni poslodavac, kao ni gospodin Rajić. Takođe bilo bi lepo da objasni kako i na koji način je predhodni režim, preuzeo Uniju poslodavaca Srbije i stavio je demokratski u funkciju jedne stranke.

  • Toma Vreme: 27.02.2014 09:16h

    Kriminal cveta svuda pa i u Fondio PIO,KAKVSA DRZAVA TAKO SVE OSTALO.Direktori po tim fondovima rade sta hoce,posebno suy se izvezbbali da zaposljavaju svoje rodjake, kao sto je uradila direktorka fonda PIO Dragana Kalinovic,zaposli sve Kalinovice iz Starog Sela.Sve dok se politika ne izbaci iz fondova nece biti bolje,ako Vlada stvarno zeli ustedu neka reoreganizuje fondove, ukiune Upravne odbore javnih preduzeca, ukine agencije, nevladikne i vlaDINE KANCELARIJE. vlada to nece da uradi jer bi vlast u Srbiji izgubila privilegije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP