Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTVORIO DUŠU

Kristijan: Očajnički pokušavam da napravim dete pre odlaska u zatvor!

Autor: Naše novine | 17.01.2014 - 18:33:00h | Komentara: 12

Sad su me osudili na 14 godina jer sam zbog Legije, neke 1993. udario jednom dripcu šamar i naterao kriminalce da legnu na pod.

Kristijan Golubović

Kristijan Golubović | Foto: Dušan Milenković

- Je l' se za 100 grama heroina dobija tolika robija?! Je l' to normalno? A šta je sa onima koji po dve tone valjaju? To, je, bre, moja kriminalna prošlost. Nikad niko u Srbiji nije osuđen za dva paketića - opisuje prvi utisak Aleksandar Kristijan Golubović, pošto je presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na 14 godina zatvora zbog 151 grama heroina.

On nastavlja dalje i priznaje da je zbog svega toga sluđen i nervozan..
"Najgore jutro u životu je prvo jutro kad se probudiš, a znaš šta ćeš sledećih 365 dana, pa puta 14 godina gledati nebo kroz rešetke. Tako je meni svanuo ovaj dan. Poželeo sam da sa majkom odem u prodavnicu u nabavku jer znam da to uskoro neću moći da uradim. Želim da živim normalno, ali mi ne daju". kaže Kristijan.
Po zatvorima u Srbiji i Grčkoj Golubović je do sada proveo skoro polovinu života. Ukupno 21 godinu.
"Zatvori u Grčkoj su najbolji na svetu. Oni su ti kao kavez u zlatu. A ne kod nas... Šupe, nema resocijalizacije, nema škole, nema ničega. A tamo 12 kurseva, pa kad izađeš, bato, i posao možeš da nađeš. Ajd me zaposli posle zatvora u Srbiji! Kad nekom kažem da sam dvadeset godina robijao, to zvuči mnogo, ali nije jer su to bile male kazne. Kad te osude na četiri ili pet godina, to vreme proleti taman dok se navikneš", priča Kristijan.
Tokom iznošenja odbrane pred sudskim većem rekao je da mnogo zna o mnogima i da bi, ako progovori, to mogla da bude senzacija koja će fascinirati mnoge. Ne krije da od detinjstva poznaje Milorada Ulemeka Legiju, koji je ovih dana otkrio ključne detalje o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.
"On je prema meni uvek nekako bio nepoverljiv jer smatra da sam brbljiviji nego što treba. Ali on zna da kad dođe do padanja u mardelj, neću da brbljam ma koliko me stiskali. Sa Legijom sam pričao najviše o Đinđiću. Rekao mi je i da je javnosti predstavljena drugačija slika od onoga što se zaista desilo", rekao je Golubović.
On kaže da je čuo da su Ćuruvijine ubice davno iseckane na komade i sahranjene u kanalu na obronku Beograda.
"Ćuruvijino ubistvo naručila je Služba. To najbolje zna Vuk Drašković. I zato je istraga toliko tapkala. Čudi me da će Legija da svedoči o Ćuruviji. Poznajući Legiju, morali su dobro da ga pristisnu i pristanu na ustupke koje je tražio da bi progovorio šta zna. Ja nikada ne bih mogao da ubijem novinara. Mogao bih da se svađam sa njima, da ga išamaram, šutnem u zadnjicu, ali dok bih išao da ga prebijem, verovatno bih se oladio".
Presuda mu je upropastila, kako kaže, i plan da zarađuje pošteno za život i da napravi izložbu ikona koje sam pravi.
"Za sebe se bojim zbog drugih, zbog, majke, sestre, sina, budućeg deteta koje mukotrpno pravim ovih dana. Voleo bih da sam dobio malo vremena da sam spremim izložbu tih ikona. Da pokažem da mogu da budem normalan i pošten".
Poslednji komentari
  • badza Vreme: 17.01.2014 20:25h

    O postenom zivotu si trebao ranije da razmisljas.Sad je kasno.

  • Mrmot Vreme: 17.01.2014 20:43h

    Sramota za "državu" Srbiju da ovog poštenog čoveka šalje u zatvor da trune....

  • DAx Vreme: 17.01.2014 21:40h

    Pazi da me ne rasplaces...

  • Jasna Simonovic Vreme: 17.01.2014 23:13h

    Meni je žao ovog čoveka...Ako je tačno to što kaže, onda mi liči da se nad njim iživljavaju...Koliko dugo je trajao taj proces? MIslim da sve sudije koje na vreme nisu završpavale procese treba da sami odsluže kazne za mrcvarenje ljudi i trošenje državnih para...

  • Ivan Vreme: 18.01.2014 00:56h

    Objektivno, koji posao moze da radi neko kad izadje iz zatvora? Moze da bude taksista i to je to. Ne znam sta drugo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP