Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLICIJA SASLUŠALA DIREKTORA ZOOLOŠKOG VRTA I VOLONTERKU

Krivične prijave protiv Vuka Bojovića i „dadilje“ mladog vuka

Autor: B. J. - B. R. - R. K. | 22.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 13

„Ovo je propust zoološkog vrta i zbog toga će odgovarati pred sudom“, poručo je juče vidno potrešen otac dvogodišnje Katarine V. koju je u nedelju, na Uskrs, u zoološkom vrtu u Beogradu napao vuk Maks dok ga je volonterka šetala na povocu.

Policija uzela i snimke sigurnosnih kamera zoo-vrta: Vuk Bojović

Policija uzela i snimke sigurnosnih kamera zoo-vrta: Vuk Bojović | Foto: Nebojša Marković

Kako „Alo!“ saznaje, zbog ovog incidenta, policija će protiv Vuka Bojovića, direktora zoo-vrta, i volonterke Olgice Marković (43) podneti krivične prijave za izazivanje opšte opasnosti za šta je zaprećena kazna i do pet godina zatvora.


- Strašno nam je teško. U šoku smo. Ne želimo ništa da pričamo. Sada je sve u rukama javnog tužioca. Razumite nas, molim vas... Niko ovako nešto nije mogao ni da sanja - rekla nam je kroz suze, uznemirena, baka male Katarine.
Tačno u 13 časova, od koliko je poseta u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, došao je i otac deteta, koji je bio vidno uzrujan. Inače, ova porodica, kako „Alo!“ saznaje, trenutno živi u Austriji, a u Srbiju su došli na svega nekoliko dana kako bi sa rodbinom proveli uskršnje praznike. U policijskoj stanici Stari grad juče u 10 sati saslušana je volonterka Olgica Marković, koja je u trenutku incidenta bila uz vuka, dok je u 11 sati saslušan i Vuk Bojović, direktor zoološkog vrta.

Sporni  Maks

Sporni Maks | Foto: Nebojša Marković


- Oboje su saslušani u svojstvu osumnjičenog lica, Bojović kao odgovorno lice u zoološkom vrtu, a Markovićeva kao direktan učesnik. Protiv njih će biti podnete krivične prijave za izazivanje opšte opasnosti za šta je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Prijave će inače biti podnete redovnim putem. Bojović, koji nije bio na mestu incidenta u trenutku kada se sve dešavalo, dao je izjavu se sporni mladi vuk, star pet meseci, redovno šeta u ograđenom delu „Bebi zoo-vrta“, ograđenom od posetilaca žicom, i isključivo na povocu.
Volonterka je ispričala kako čuva mladog vuka od rođenja, ispričala je da se u tom prostoru igrala sa vukom, bacala mu loptu, kada se devojčica stvorila iza njegovih leđa - kaže naš izvor blizak istrazi. Devojčica na svu sreću nema ujede, već razderotine jer je vuk ogrebao šapom. Policije je juče uzela i snimke sigurnosnih kamera.

Veterinar zoo-vrta pokazuje mesto gde je devojčica prišla vuku

Veterinar zoo-vrta pokazuje mesto gde je devojčica prišla vuku | Foto: Nebojša Marković


- Svakako je da će u nastavku istrage iskaze dati i roditelji devojčice, kao i baba i deda koji su bili u vrtu sa detetom u trenutku incidenta. Uzeli smo i snimke sigurnosnih kamera, ali se ne zna da li pokrivaju baš taj deo vrta - kaže naš izvor. Veterinar u zoo-vrtu Jožef Ezveđ kaže za „Alo!“ da vuk nije napao devojčicu, već je poželeo da se igra pošto ima nepunih godinu dana.
- On je navikao na ljude, ali to ne znači da se mi ne držimo pravila. Pošto je taj bebi zoo-parkić ograđen malom ogradom, devojčica je ušetala unutra i prišla mu s leđa - objašnjava on.
Poslednji komentari
  • ivan Vreme: 22.04.2014 07:18h

    Ako vuk ima stvarno 5 meseci onda stvarno nije bio napad vec poziv na igru. u tom dobu on tek menja mlecne zube i nije opasan po okolinu. Ali podrzavam istragu,treba utvrditi sve cinjenice,kao i to lako je devojcica od 2 godine setala sama po zoo vrtu,sta su za to vreme radili roditelji. ipak,kako su radnici vrta zaduzeni za zivotinje tako su i roditelji zafduzeni za decu,pogotovi ocako malu.

  • daca Vreme: 22.04.2014 07:22h

    imam dva deteta, hvala Bogu nikad nisu popili kiselinu, pali sa terase, upali u reku... isli smo u zoó vrt mnogo puta gde im se nista nije desilo, pa se eto pitam gde su bili roditelji dok je trogodisnje dete prilazilo vuku sa ledja?

  • Ana Vreme: 22.04.2014 08:43h

    Da li je normalno setati vuka u delu gde deca od godinu dana mogu da predju ogradicu?! Ljudi dokle??? Da li u ovoj zemlji iko igde nesto preduzima da predupredi i spreci tragediju, a ne da ceka prvo da se ona desi? Krivicna odgovornost svih koji su znali za ovo. Ko zna sta jos rade u bebi zoo vrtu, setaju lavove i polarne medvede....

  • selena Vreme: 22.04.2014 09:33h

    Roditelji bi malo da zarade. Da tuze znaju, ali da cuvaju svoje dete i da ga drze za ruku , eeeee to je vec druga prica.

  • Optimus Vreme: 22.04.2014 10:14h

    @ Ana, 22.04.2014 08:43 Prvo lepo obidji ceo zoo vrt pa onda osudjuj. Svuda su lepo istaknuta upozorenja i obavestenja, samo jos kada bi se posetioci toga pridrzavali, sve bi bilo u redu. To je zoo vrt, a ne igraliste! Mnogo puta sam setao prvo sa starijom devojcicom a kasnije i sa mladjom, narocito u tom periodu, kad su imale 2-3 godine. Nije bilo sanse da se bilo koja istrgne iz ruku, a narocito smo ih ja i supruga drzali na oku bilo gde van kuce. Narocito smo pazili na njih kada su zivotinje u blizini, jer ih obe obozavaju. Da li su se roditelji male Katarine zamislili, sta bi tek bilo da im se istrgla iz ruku na ulici? Da li im se otimala iz ruku, ili su je samu pustali i u luna parku na Kalemegdanu? Lako je svoju krivicu prebaciti na drugoga.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP