Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TAKO JE TO KADA TATA ZAPOŠLJAVA

Krka junior mlati 3,5 plate!

Autor: I. Žigić | 13.05.2015 - 20:00:00h | Komentara: 21

Mlađani Stefan Krkobabić, sin Milana Krkobabića, lidera PUPS-a i direktora JP „Pošta Srbije“, na mestu potpredsednika Privredne komore Beograda (PKB), u kojoj ga je otac i zaposlio odmah nakon studija, zarađuje oko 150.000 dinara mesečno!

Ko će kome ako ne  svoj svome: Milan i  Stefan Krkobabić

Ko će kome ako ne svoj svome: Milan i Stefan Krkobabić | Foto: Marko Metlaš

Kako je „Alo!“ već pisao, 27-godišnji Stefan pre tri godine zaposlio se u PKB-u, i to u Centru za ekonomsku politiku, odakle je vrlo brzo postavljen na poziciju sekretara za mala i srednja preduzeća. Nedavno je pak, i pored mnogo iskusnijih kolega, imenovan na funkciju potpredsednika PKB-a. Da pozicija sama po sebi nije dovoljna, već da posao mlađanom Krkobabiću treba i materijalno da bude pogodan, najbolje govori upravo podatak o njegovoj zaradi. Kako „Alo!“ saznaje, Krkobabić tako mesečno inkasira oko 150.000 dinara, odnosno 3,5 prosečne plate!


I u samom PKB smo pokušali da dobijemo odgovor na pitanje kolika je tačna plata novopostavljenog potpredsednika, ali ostali smo uskraćeni za taj podatak. Ni sam Krkobabić nije bio raspoložen da razgovara o svojoj plati.
- Mladi treba da dobiju šansu da se zaposle i unovče svoje znanje, a ovde imamo primer jednog bahatog i bezobzirnog ponašanja.
Ovo je slika i prilika toga kako se politički uticaj koristi da se rodu rođenom omogući mesečno 150.000 dinara, što je degradiranje svih mladih ljudi koji se trude, a nemaju mame i tate na položaju - ocenjuje za „Alo!“ Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“. Kako dodaje, sama činjenica da je Krkobabić očigledno došao u PKB po političkoj liniji, bez konkursa i nadmetanja sa pametnijima i sposobnijima od sebe, jeste sramota i za Privrednu komoru Srbije.

- To je opšta bruka i pokazatelj kako se dobro zapošljavaju mamini i tatini sinovi, dok drugi uopšte ne mogu da se zaposle - zaključuje Spasić.

Važno je biti podoban


Kako za „Alo!“ priča dobro upućen izvor, u poslednje dve godine je potpuno promenjeno rukovodstvo svih privrednih komora južno od Save i Dunava, i to po političkoj osnovi.
- Srbija ima ukupno 18 komora, od toga 15 regionalnih, Komoru Vojvodine, Komoru Kosova i Komoru Srbije. U svim komorama, osim u Vojvodini, gde još uvek nema dovoljno jakog političkog uticaja, postavljeno je partijsko rukovodstvo - otkriva naš sagovornik.

Poslednji komentari
  • una Vreme: 13.05.2015 07:31h

    Krkobabicu nikada nisi zastupao penzionere vec svoju porodicu.Tvoja stranka na izborima imace rejting na nivou statisticke greske. Niko od penzionera ti nije dao pristanak za smanjenje penz. i dosta vis obmanjujes narod.Imas li moral..

  • branko1 Vreme: 13.05.2015 20:18h

    I pojeo vuk magarca.Zna se ko je vuk a magarci smo svi mi,koji verujemo u bla,bla,bla......političara.Ono što je važno da mali šo pre pravi decu.Mogao bi deda da ih zaposli kao ministre za obdaništva.Mislite da se zezam.Tako ste mislili I kada je matori Krka forsirao svog sina I bližu I dalju familiju,a mi se zezali sa tim

  • vera Vreme: 13.05.2015 20:29h

    Sram vas bilo! Nadam se makar Bozjoj pravdi! Bas Krkobabica briga i za PUPS i za penzionere jer je sebi zavrsio zivotni posao preko reda! Ali sve dodje na naplatu, pre ili kasnije!

  • Драгомир Vreme: 13.05.2015 20:54h

    Шта ми пензионери да радимо када ПУПС нам ништа не значи?Сви масовно да се учланимо у СНА где би смо имали јак лоби и да нас челник странке пита шта ћемо и како ћемо?Јасно се сада види да су пензије потпуно непотребно смањене?Нас пензионере би Вучић морао да цени и никада да нам ништа не учини на жао?Шаргарепа 140 динара а парадајз да не опсујем!

  • Milan Vreme: 13.05.2015 21:00h

    Deda, sin, unuk- dokle bre Krkobabići?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP