Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTITI BUDUĆE MAJKE

Krkobabić: Amandmanom na
budžet do punih plata za trudnice!

Autor: Tanjug | 13.11.2012 - 22:50:00h | Komentara: 0

Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić najavio je večeras da će ta stranka predložiti amandman na predloženi republički budžet za narednu godinu kako bi trudnice u Srbiji dobijale punu platu, kao što je već odavno slučaj sa trudnicama u Beogradu.

"Rekli smo Beograd danas, Srbija sutra, a to sutra je već danas. Idemo s amandamom na budžet kako bi uvećali izdatke za davanje po osnovu trudničkog i porodiljskog odsustva. Predlažemo uvećanje za 3,5 milijarde dinara, a to znači divnu vest za sve žene u Srbiji koje odu na održavanje trudnoće - dobiće punu platu i neće biti kažnjene sa umanjenjem od 35 odsto", rekao je Krkobabić.

Milan Krkobabić

Proširuju klijentelu, sa penzionera na trudnice: Milan Krkobabić | Foto: FoNet

Uz podsećanje da je prva i ključna mera koju je aktuelna beogradska vlast preduzela bila da trudnice u Beogradu dobiju punu platu i da grad za refundiranje tih troškova godišnje u proseku izdvaja od sedam do 10 miliona evra, Krkobabić je kazao da je ta mera ključna u poboljšanju nataliteta.

"Beograd je nešto što vuče ovu zemlju, svi ključni resursi su ovde i odavde idu najbolje ideje i Srbija to treba da sledi. Beograd čini te ključne korake i ne treba ga vući nazad", rekao je Krkobabić, koji ne smatra da će budžet time biti ugrožen i "slomljen".

Gostujući na Televiziji Studio B, Krkobabić je naveo da stranke koje čine aktuelnu gradsku vlast pre četiri godine, kada su je formirale, nisu imale osmišljen model socijalne politike, ali socijalna politika Beograda sada deluje zaokruženo.

"Krenuli smo da rešavamo praktične probleme penzionera, trudnica i porodilja, dece sa smetnjama u razvoju, izbeglih i raseljenih, romske populacije i upravo u rešavanju tih konkretnih, nekad čak i pojedinačnih pitanja, postizali smo određene efekte koji su kasnije poprimali mnogo veći značaj", kazao je Krkobabić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP