Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPREDSEDNIK VLADE I LIDER PUPS-A POKOPAN U TAJNOSTI

Krkobabić sahranjen bez opela i obeležja!

Autor: Bojana Rajić | 25.04.2014 - 06:40:00h | Komentara: 10

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju, bez ikakvih službenih počasti i crkvenog opela samo u krugu najuže porodice. Sahrana je bila potpuno zatvorena za javnost, jer je po priči radnika obezbeđenja, to bila pokojnikova poslednja želja.

Porodična grobnica bez sveća i oznaka

Porodična grobnica bez sveća i oznaka | Foto: Boško Karanović

Supruga Marija, sinovi Milan i Nebojša sa decom uz još
pedesetak rođaka i prijatelja oprostili su se od pokojnika bez ikakvih uobičajenih počasti jer je to navodno bila Jovanova želja

Sinovi Milan i Nebojša sa decom, zajedno sa Jovanovom suprugom Marijom Krkobabić stajali su sa oko pedesetak članova porodice i prijatelja oko porodične mermerne grobnice, na kojoj sem, crnog kamena i venaca, nije bilo ni jednog drugog znaka da tu leži potpredsednik Vlade Srbije i lider PUPS-a.

Jovan Krkobabić

Jovan Krkobabić | Foto: Boško Karanović

Na vencima su, doduše, bili ispisani poslednji pozdravi njegovih kolega iz Vlade, Skupštine i funkcionera stranke.

Poslednji pozdrav  od supruge Marije

Poslednji pozdrav od supruge Marije | Foto: Boško Karanović

Pristup medijima bio je zabranjen, a predstavnici obezbeđenja koji nisu hteli da se predstave, bili su postavljeni svuda po groblju i sprečavali sve koji nisu pozvani na sahranu da priđu bliže od 200 metara od grobnice.


Venac od Vlade Srbije

Venac od Vlade Srbije | Foto: Boško Karanović

Posmrtne povorke nije bilo, a sanduk sa telom Jovana Krkobabića nije bio izložen u kapeli groblja, već je, kako nezvanično saznajemo, direktno iz mrtvačnice prebačen do grobnice.

Krkobabići sa  rođacima i  prijateljima  kod grobnog  mesta

Krkobabići sa rođacima i prijateljima kod grobnog mesta | Foto: Boško Karanović

Funkcioneri PUPS-a su se crnim audijima sa zatamljenim staklima dovezli bukvalno do mesta sahrane, izašli da bi položili vence i odmah se nakon pokopa povukli.


Komemoracija u  Skupštini Srbije

Komemoracija u Skupštini Srbije | Foto: Boško Karanović

Jovan Krkobabić preminuo je u utorak u 84. godini života, u bolničkom apartmanu na 13. spratu Vojnomedicinske akademije, a nakon dužeg lečenja od kancera jetre.

Unuk Stefan Krkobabić (levo)

Unuk Stefan Krkobabić (levo) | Foto: Boško Karanović

Kolege ispisale knjigu žalosti

=
Predsednica parlamenta Maja Gojković je u Knjizi žalosti napisala da je Srbija izgubila „velikog borca za socijalnu pravdu“. Ivica Dačić je uputio poslednji pozdrav „svom saborcu, kolegi i čoveku koji ga je smatrao sinom”. Nikola Selaković se u poslednjem pozdravu Krkobabiću zahvalio na mudrosti i savetima koje mu je uvek nesebično davao. U knjigu žalosti upisali su se i Momo Čolaković, Slavica Đukić Dejanović, Sulejman Ugljanin i mnogi drugi.

Dačić: Želeo sam da odem na Jovanovu sahranu
Premijer tehničke Vlade i Krkobabićev dugogodišnji prijatelj Ivica Dačić za „Alo“ kaže da na pogreb nije došao, jer je Jovan tako želeo.
- Želeo sam da odem na Jovanovu sahranu, međutim, poštujem želju porodice, i to je jedini razlog zbog čega tamo nisam bio - kazao je Dačić. Inače, članovi tehničke Vlade i poslanici oprostili su se juče i na komemorativnom skupu u Skupštini, a nešto kasnije održana je još jedna komemoracija u Centru „Sava“, gde su se od njega oprostili članovi stranke. Dačić je u nekrologu kazao da je Srbija izgubila velikog borca za ideju levice i socijalne pravde i da mu je rastanak od njega vrsta političkog, ali i privatnog oproštaja.


- Bio je čovek sa kojim ste znali da se dogovor postiže davanjem reči, znali smo da razmenjujemo argumente, ponekad se nismo u svemu slagali, ali uvek smo uspevali da pronađemo zajednički interes, a to je rad na unapređenju Srbije - rekao je Dačić, i kasnije dodao da je Krkobabić „bio veliki gospodin“. U parlamentu se Jovanov sin, Milan Krkobabić zahvalio prisutnima jer su došli da odaju poštu njegovom ocu.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 25.04.2014 06:58h

    e moj dačiću PUPS te je uveo u vladu.želja I miloševićeve porodice je bila da ne prisustvuješ slobinoj sahrani!zašto.pa zato što si grobar jedne epohe sahranjivanja srbije

  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 25.04.2014 10:22h

    По сахранама и гробљима одлично се сагледа какви су људи. Како се може завештати и од породице тражити, да се неко сахрани тек тако. Као у пролазу. Ни трунке пијетета. Какви су то сродници, који бране широким народним масама, радницима, сељацима, поштеној интелегенцији, да одају последну почаст покојнику. Одавно није било овакве, благо речено, чудне сахране. Могли су га сместити у земљу ноћу, да нико ништа не види. Јесте да је њихово право за овакав обред, али онда немој више да се баве јавним радом. Нека се рађају, раде и умиру између себе. Мало су нас преварили, зар не.

  • Stevan Vreme: 25.04.2014 12:53h

    Svakom svoje.Cenim odluku gospodina Krkobabića a takodje cenim postupak njegove porodice koja je ispoštovala poslednju želju pokojnika jer poslednja želja je svetinja.Nisam ni očekivao da će "Demokratska"Srbija razumeti ličnu odluku.

  • Предраг Vreme: 25.04.2014 14:25h

    Па то значи да није сахрањен, већ бачен у рупу. Опрости Боже, као кер. Бог душу да му прости.

  • Dalibor Vreme: 25.04.2014 15:58h

    @Predrag pa on i nije za bolje...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP