Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR FINANSIJA

Krstić vraća sve plate u budžet, osim ministarske!

Autor: Ekipa Alo! | 07.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je juče da će sve plate koje prima, osim ministarske, na kraju godine vratiti u budžet Srbije i da one i inače stoje na računu.

Da nije on, bio bi neko drugi: Lazar Krstić

Da nije on, bio bi neko drugi: Lazar Krstić | Foto: FoNet

Tokom rasprave o amandmanima na set finansijskih zakona u Skupštini Srbije, Krstić je istakao da bi bila demagogija, a i zakonski nemoguće, da se odrekne mesta u upravnim odborima u kojima je predviđeno da bude po funkciji ministra, već da će umesto toga vratiti novac.


- U slučaju mog izlaska iz upravnih odbora, neko drugi bi seo na moje mesto i novac bi svakako otišao iz budžeta - dodao je ministar odgovarajući na primedbu poslanika DS-a Božidara Đelića da zakonom nije uređeno da neko ne može da prima više plata i da to sada može da bude urađeno amandmanom.
Đelić je podsetio i na Krstićevu izjavu da nije normalno da kao ministar prima više plata i da treba da prihvati takav amandman kako ne bi bio u konfliktu sam sa sobom.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 07.12.2013 08:20h

    mislim da je previse mlad da bi bio demagog i da ce TO-da vrati pare -i uraditi.e kad bi recimo i BAJATOVIC bio takav. Istina ,negde je diskretno navedeno da jednu/1/ platu daje za nezbrinutu decu,ali kako navode novine on ih OSAM/8/ prima.Pojavila se diskretno i zbirna cifra,al nesmem da je napisem da se mnogi koji to nisu zapazili,videli,procitali/bio sitan podnaslov/ ne bi SLOGIRALI.

  • Sladjana Vreme: 07.12.2013 09:29h

    Ministri bi trebalo da budu dobro plaćeni, to niko i ne spori. Međutim, morali bi da budu plaćeni jednom platom, a sva članstva im proizlaze iz te funkcije pa ne bi trebalo posebno da se plaćaju nego da budu u visokoj ministarskoj plati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP