Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAPAD PRED IZBORE

Krstimir Pantić: Hteli su da me ubiju!

Autor: Blic | 02.11.2013 - 11:43:00h | Komentara: 2

Kandidat liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić rekao je danas u Beogradu da je cilj napada na njega bila njegova likvidacija, ali i naveo da želi da veruje da će to biti poslednji politički motivisan napad na Srbe u Mitrovici.

Krstimir Pantić

Krstimir Pantić

Pantić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su inspiratori tog napada stranke koje dva meseca zagovaraju bojkot lokalnih izbora na Kosovu.

On je uputio poziv Srbima da, uprkos torturi i pretnjama, sutra pokažu privrženost državi Srbiji i Vladi Srbije i obezbede stvaranje Zajedince srpskih opština kao garanta opstanka Srba na tom prostoru i jake veze sa Srbijom.

Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da se upućuju pretnje njemu i njegovoj porodici.

Predsednik Skupštine Sbije Nebojša Stefanović i ministar bez portfelja u Vladi
Srbije zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenili su danas da je napad na kandidata GI Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice napad na Srbiju i Vladu Srbije i pozvali Srbe da sutra izađu na izbore na Kosovu
zbog svoje budućnosti.

Kancelarija za Kosovo: Užasnuti smo napadom na Pantića, ali nasilje nas neće pokolebati

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je užasnuta vešću da su nepoznati napadači napali Krstimira Pantića, kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice sa liste G.I. "Srpska" i poručuje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji da teror i nasilje ne smeju da ih pokolebaju da izađu na izbore.

Kancelarija je u saopštenju navela da je upozoravala koliko je opasno svaki zločin ostaviti nekažnjenim, a krivce bez imena i prezimena i koliko posledice mogu biti ozbiljne i nepredvidive.

Najoštrije osuđujemo napad na gospodina Krstimira Pantića i pozivamo EULEKS i OEBS da učine sve kako bi se krivci što pre pronašli, jer je potpuno jasno da privremene vlasti u Prištini to neće učiniti, kao što ni do sada nisu rasvetlili aposolutno nijedan zločin počinjen nad Srbma u Pokrajini, navodi se u saopštenju.

Samo zlazak na lokalne izbore i izbor svojih najboljih predstavnika biće garancija da će Srbi na Kosovu i Metohiji moći da ostanu i opstanu, poručila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

 

SPS: Tačijevi Srbi napali Pantića 

Socijalistička partija Srbije najoštrije je danas osudila divljački napad na kandidata liste Srpska za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimira Pantića.

Višemesečne verbalne pretnje da Srbi ne izadju na izbore pretočene su u bacanje bombi na kuće neistomišljenika, a sam napad na Pantića pokazuje da se prešlo na golu upotrebu sile, naveo je SPS u saopštenju.

"Osobe koje su napale Pantića rade isto što i Hašim Tači, žele da spreče Srbe da izadju na izbore i izaberu svoje predstavnike", dodaje se u saopštenju.
SPS ocenjuje da je i napadačima i Tačiju važno da "Tačijevi Srbi predstavljaju Srbe sa Kosova i govore i rade ono što odgovara Tačiju, a ne Srbima sa KiM i Srbiji".

Ovaj vandalski čin, kako je navedeno u saopštenju SPS-a, uperen je protiv Srba na Kosovu, državne politike i državnih interesa Srbije, jer je Srbija jasno rekla da je njen interes i interes Srba sa KiM da se izadje na izbore i da Srbi izaberu predstavnike.

Lista Olivera Ivanovića traži hitno otkrivanje počinilaca


Grad]anska inicijativa "SDP-Oliver Ivanović" najoštrije je danas osudila napad na kandidata za kosovskomitrovičkog gradonačelnika Gradjanske inicijative "Srpska" Krstimira Pantića, zahtevajući hitno pronalaženje odgovornih.


"Zahtevamo od Kosovske policije i Euleksa da se maksimalno angažuju u pronalaženju onih koji su izvršili ovaj i sve prethodne napade na gradjane koji su uključeni u izborni proces i koji svojim angažovanjem u na ovim izborima slede državnu politiku Republike Srbije", navodi se u saopštenju Građanske inicijative "SDP-Oliver Ivanović".

Pantića su sinoć u Kosovskoj Mitrovici, ispred zgrade u kojoj živi, napala dvojica maskiranih napadača, a lekarska pomoć ukazana mu je u mitrovičkoj bolnici, gde mu je sanirana povreda na bradi.

On je danas izjavio da je cilj napada bila njegova likvidacija, ali i naveo da želi da veruje da će to biti poslednji politički motivisan napad na Srbe u Mitrovici.
Pantić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da su inspiratori tog napada stranke koje dva meseca zagovaraju bojkot lokalnih izbora na Kosovu.

OEBS osudio napad na Pantića

Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu Žan Klod Šlumberger osudio je sinoćni napad na kandidata građanske inicijative "Spska" za gradonačelnika severne Mitrovice Krstimira Pantića.
"U više navrata sam reagovao protiv upotrebe sile i pokušaja miniranja prava glasača na severu Kosova da slobodno iskoriste svoje pravo glasa. Sinoćnji napad na Pantića je poslednji u seriji takvih pokušaja, što oštro osuđujem", naglasio je Šlumberger.
On je u saopštenju pozvao izvršne vlasti da istraže ovaj napad i kazne počinioce, te kazao da ima poverenja u bezbednosne snage na Kosovu da će preduzeti sve potrebne mere u obezbedjivanju sigurnog okruženja za sutrašnje izbore.
OEBS je, prema njegovim rečima, koordinator u izbornom procesu u skladu sa briselskim sporazumom.

Poslednji komentari
  • Laza Vreme: 02.11.2013 17:28h

    Zasto ne upitate Marka Jaksica, i Voju neobavestenoga, o napadu na Pantica, Jaksic i Taci napravili dil jer nijednome od njih ne odgovara da Srbi izadju na izbore i osvoje glasove i gradonacelnike, jer bi to znacilo kraj vladavine kriminalne grupe oko Jaksica

  • nedjo Vreme: 03.11.2013 04:38h

    krstimir,mislim...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP