Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KANDIDAT „SRPSKE“ SUMNJA U REGULARNOST GLASANJA

Krstimir Pantić: Izbori pokradeni!

Autor: S. V. | 19.11.2013 - 07:33:00h | Komentara: 0

Kandidat liste „Srpska“ Krstimir Pantić i kandidat SDP-a Oliver Ivanović idu u drugi krug izbora za gradonačelnika severne Mitrovice koji će biti održani 1. decembra! Pantić je najavio da će danas reći da li će prihvatiti rezultate izbora jer je „prekrojena volja građana“.

Krstimir Pantić

Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Prema rezultatima Centralne izborne komisije Pantić je osvojio 2.173 glasa ili 36,89 odsto, dok je Ivanović dobio 1.670 glasova ili 28,35 odsto glasova. Na trećem mestu je kandidat Demokratske partije Kosova Agim Deva sa 1.190 glasova ili 20,2 odsto. Nezavisni kandidat Adrijana Hodžić je osvojila 727 glasova ili 12,34 odsto, dok je za kandidata Samostalne liberalne stranke

Ivanović: Laž je da pravim vlast sa Albancima!

Oliver Ivanović

- Nije tačno da planiram da formiram većinu u lokalnoj skupštini sa albanskim partijama. Ako budem u prilici, najpre ću razgovarati sa predstavnicima liste „Srpska“, ali ne sa Pantićem, već sa Aleksandrom Vučićem. Ako ta većina ne bude moguća, ne isključujem nove izbore - istakao je Ivanović.

Dimitrija Janićijevića glasalo 130 građana, što je 2,2 odsto izašlih na birališta.

Na zahtev OEBS-a glasački materijal iz severne Kosovske Mitrovice odnet je na brojanje u centar u Kosovo Polje, a protiv toga bila su obojica kandidata, i Pantić i Ivanović.
Pantić, koga podržava Vlada Srbije, kazao je da članovi biračkih odbora nisu bili u kontaktu sa glasačkim materijalom od nedelje uveče u 19.30, kada ga je pruzeo OEBS, do ponoći kada je počelo brojanje glasačkih listića.
- Više od četiri časa glasački materijal bio je van kontrole biračkih odbora, što dovodi u sumnju regularnost izbora, jer nije bilo nijednog razloga da se glasovi ne broje u Kosovskoj Mitrovici. Istovremeno, sumnjam da je moglo da dođe do manipulacije i sa oko 1.000 takozvanih uslovnih glasova koje je brojala Centralna izborna komisija bez prisustva biračkih odbora. U pitanju su glasači prijavljeni u Mitrovici, a koji se nisu našli na spisku za glasanje. Lično ne bih priznao rezultate, ali ću tek posle konsultacija sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom bez portfelja za KiM, doneti konačnu odluku sutra - rekao je Pantić juče za „Alo!“ On je izjavio da su pokradeni i on i lista „Srpska2 i da je prekrojena izborna volja građana.
- Ivanović je imao dogovor sa nezavisnom kandidatkinjom Adrijanom Hodžić da njeni birači podrže izbornu listu SDP-a, a da glasaju za nju kao gradonačelnika, kao i da u drugom krugu podrže jedno drugo - kazao je Pantić, i dodao da je Oliver Ivanović u petak imao sastanak sa čelnicima OEBS-a, samo nekoliko sati pre glasanja i da bi bilo dobro da objasni građanima šta je tražio u sedištu OEBS-a i šta je govorio.
Oliver Ivanović to demantuje.
- Nije moglo biti prekrajanja izborne volje, jer su predstavnici srpskih lista bili na prebrojavanju glasova - kaže Ivanović.

Vučić: Tražiću objašnjenje od OEBS

Aleksandar  Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

 Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će od OEBS, ali i od evropskih zvaničnika, zatražiti objašnjenje ko je doneo odluku da se glasovi sa ponovljenih izbora u Kosovskoj Mitrovici broje u Kosovu Polju i kojim su se demokratskim principom vodili pri tome. “Nijednog sekunda nijedno biračko mesto nije bilo ugroženo, ni najmanjeg incidenta nije bilo, a onda je neko iz OEBS rekao da nije sigurno brojati glasove u Kosovskoj Mitrovici”, rekao je Vučić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP