Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZBOG PRELEPLJENOG GRBA KOSOVA NA PAPIRU

Krstimir Pantić nije potpisao zakletvu! Mogući novi izbori na severu Mitrovice?

Autor: FoNet | 12.01.2014 - 13:32:00h | Komentara: 1

Krstimir Pantić, koji je izabran za predsednika opštine Severna Mitrovica na kosovskim izborima, rekao je FoNetu danas da su na papiru sa zakletvom, koju prošle noći nije hteo da potpiše, prelepljeni belim papirom grb Kosova i natpis Kosovo Republika.

Krstimir Pantić

Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Pantić ovim postupkom, praktično, nije verifikovao svoj mandat , što može da izazove raspisivanje novih izbora za gradonačelnika severne Mitrovice.
Kako FoNet saznaje, uslov za prisustvo konstitutivnoj sednici srpskih odbornika bio je da na dokumentu sa tekstom zakletve nema obeležje Kosova, a albanskih - da u sali nema srpskih obeležja.
Pantić je u subotu podneo neopozivu ostavku na mesto zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju uz obrazloženje da "ne želi da svojim delovanjem nanosi štetu Vladi Srbije i građanima Srbije".
Osim Pantića, na konstitutivnoj sednici zakletvu nije htelo da potpiše još dvoje odbornika Građanske iniciajtive "Srpska".
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 12.01.2014 18:45h

    NEKO OVDE DEBELO-LAZE. A i nije pazio na casu istorije u titovo vreme/a svi su iz tog vremena/. Tada je bila IDENTICNA situacija kao danas ,izmedju Austrougarske monarhije i Kraljevine Hrvatske, Slavonije i Dalmacije oko grada Rijeke. Rijeka je dobila slobodu/kojecega,koje sta/,ali joj je ukinuta kada se Ka und Ka raspala, Ugari nalepili *krpicu* na deo koji se odnosio na slobodnu Rijeku i -uzeli je. bilo je to 1868-1867. Tako i ovde nasi potpisase,dokumenta sa *krpicom*....koja ce najsavrsenijom modernom tehnologijom/za godinu-dve/ ODLEPITI *krpicu* i bice...*-Gospodo VI STE POTPISALI DOKUMENT REPUBLIKE KOSOVA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP