Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEHNOLOG

Krstimir Pantić Tačijev stipendista!

Autor: M. G. | 08.11.2012 - 12:04:00h | Komentara: 0

Predsednik opštine Kosovska Mitrovice i funkcioner Srpske napredne stranke Krstimir Pantić, bio je stipendista kosovske vlade, na čijem je čelu Hašim Tači.

Krstimir Pantić

Krstimir Pantić | Foto: Saša Đorđević

Prvi čovek opštine Kosovska Mitrovica priznao je da je uzeo stipendiju Ministarstva za zajednice i povratak u Vladi Kosova za doktorske studije na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Beogradu, u iznosu od 90.000 dinara, prenosi Press.

On je objasnio da je u trenutku podnošenja zahteva za školarinu imao mesečna primanja od svega 11.000 dinara.

- Nemam šta da krijem, tražio sam stipendiju od tadašnjeg ministra Bobana Stankovića zbog nezavidne materijalne situacije u kojoj sam se našao. Primao sam samo 11.000 dinara od Nacionalne službe za zapošljavanje i sa tim novcem sam mogao samo da izdržavam ženu i četvorogodišnju ćerku. Nisam imao para za školarinu za doktorske studije - rekao je Pantić.

Stipendija, Pantić

Novac isplaćen četvrtog aprila 2008. godine! | Foto: Press

Pantić tvrdi da je stipendiju dobio 8. februara, a kosovske vlasti su jednostrano proglasile nezavisnost devet dana kasnije.

Hašim Tači

Hašim Tači | Foto: AP

- Nisam ni dinar primio od Albanaca, to je finansirao Unmik - rekao je Pantić, i istakao da od februara 2008. godine, kada je proglašena kosovska nezavisnost, ni korak nije napravio ka južnom delu pokrajine.

U njegovom ''zahtevu za sponzorisanje doktorskih studija" sa potpisom tadašnjeg kosovskog ministra za zajednice i povratak Bobana Stankovića, navodi se da je Pantić tražio stipendiju od Vlade Kosova kao rukovodilac kancelarije tog ministarstva.

Pantić je, kako se navodi u tom dokumentu, novac od kosovske vlade dobio 4. aprila, odnosno, mesec i po dana posle proglašenja nezavisnosti Kosova!

On je u zahtevu napisao da očekuje da mu isplate stipendiju jer ''nikada do sada nije koristio nikakve privilegije" u tom ministarstvu, prenosi Press.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP