Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATVARAJU VRTIĆE I ŠKOLE

Kruševljani bez vode već 40 sati!

Autor: beta | 22.04.2015 - 22:12:00h | Komentara: 0

Oko 85.000 žitelja Kruševca već 40 sati je bez vode, nakon havarije nastale posle planskog isključenja zbog ugradnje merača protoka.

Nepoznat počinilac sabotiranja vodovoda!

Ilustracija | Foto: Oliver Bunić

Kruševački štab za vanredne situacije saopštio je večeras da je odlučio da se nastava u osnovnim i srednjim školama u kojima nema vode, sutra ne održi,
saopšteno je iz gradske uprave.
"Na zahtev Zavoda za javno zdravlje i sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja za Rasinski okrug, donet je zaključak da se nastava u osnovnim i srednjim školama, kao i organizovani prihvat dece u predškolskim ustanovama, tamo gde nema vode neće sutra organizovati", saopšteno je večeras nakon druge vanredne sednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Navedeno je i da će, u zavisnosti od vodosnabdevanja na teritoriji grada Kruševca, Gradski štab doneti Odluku o daljim aktivnostima.

Direktorka predškolske ustanove "Nata Veljković" Vesna Živković kazala je veceras agenciji Beta da vrtići zbog bezbednosti sutra neće raditi, a da će odluka za petak biti doneta u skladu sa situacijom.

"Vrtići se noćas čiste tehničkom vodom, ekipe veterinarske stanice i Zavoda za javno zdravlje vrše dezinfekciju sanitarnih čvorova. Osoblje sutra radi, ali nećemo vršiti prijem dece", objasnila je.

Zbog današnje havarije na magistralnom cevovodu u Lipovcu, bez vode je ostalo oko 85.000 korisnika, saopšteno je na sednici Štaba za vanredne situacije koji će odluku o tome da li će deca ići u škole i vrtić doneti ujutro.
Očekuje se da bi tehnička voda mogla da krene sutra ujutru, mada nadležni nisu mogli sa sigurnošću da tvrde kada će doći od stabilizacije u vodosnabdevanju Kruševca.
Javno komunalno preduzeće Vodovod je u utorak ujutru obustavilo isporuku vode zbog ugradnje merača protoka vode na cevovodu u selu Lipovac, što je bilo najavljeno, a bilo je planirano da se voda nakon završetka radova pusti danas pre podne.
Do problema je došlo kada su radnici Vodovoda pustili vodu u sistem, odnosno, kako je na sednici Štaba kazao direktor Vodovoda Milutin Tasić, kada je trebalo da puste vodu prema poslednjoj ispusnoj stanici kod Vatrogasnog doma pukao je reduktor na glavnom ventilu."To smo zamenili, ali je potom došlo do blokade ventila, najverovatnije usled njegovog pucanja", rekao je Tasić.
Radove na magistralnom cevovodu izvodilo je preduzeće "Kolubara DOO" Mionica, odnosno podizvodjač "Jedinstvo" iz Užica, ekipe iz tog grada su ponovo pozvane, radiće cele noći da stabilizuju sistem. Lokalni epidemiolozi preporučili su zatvaranje vrtića i škola, što je, kako su objasnili, jedina sigurna protivepidemijska mera.
Na sednici Štaba za vanredne situacije dogovoreno je da se objekti u kojima borave deca saniraju koliko je moguće te da se ujutru odluči o daljim koracima.
U toku je nabavka dodatnih cisterni za vodu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP