Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOVANKA BROZ

Kuća cveća danas zatvorena

Autor: S. V. | 28.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Dan nakon sahrane u Kući cveća pored groba Jovanke Broz zatekli smo poveću grupu Slovenaca koja je došla da oda počast nekadašnjoj prvoj dami SFRJ. I dok su jedni došli samo da bi joj se poklonili, drugi su večnu kuću Brozove udovice posetili u sklopu obilaska Beograda.

Sveže cveće na  nadgrobnoj ploči

Sveže cveće na nadgrobnoj ploči | Foto: Vesna Lalić

-Došli smo da se oprostimo od nje. Juče je bila gužva, nismo mogli da stojimo u redu, pa smo se prošle noći zaputili u Beograd. Bila je dama, imala je manire svetske žene! Koliko joj se samo svetskih vladara poklonilo, a umrla je u bedi i nemaštini! Sramota.

Posetioci  iz Slovenije

Posetioci iz Slovenije | Foto: Vesna Lalić

Neka joj je laka zemlja - prokomentarisala je jedna Slovenka dok je čekala da što bliže priđe Jovankinom grobu. Inače, juče nije bilo gužve u Kući cveća. Očigledno je većina onih koji su želeli da odaju počast Titovoj udovici to uradila na dan sahrane.

Pošto Muzej istorije Jugoslavije ne radi ponedeljkom, ni danas neće biti poseta Kući cveća. Od utorka 29. oktobra, do nedelje 3. novembra, neće se naplaćivati ulaz u muzej.
Poslednji komentari
  • Saša Vreme: 28.10.2013 08:18h

    Jovanka je Ličanka iz Pećana kod Gospića, kojoj su Ustaše (Čitaj:Srbi pokatoličeni) zaklali na kućnom pragu 17 članova porodice je udata po partizanskom zadatku za krvnika Tita. Monstrum Tito je imao 52 god. kada su mu prinosili Jokicu koja je imala 20 god.. Dakle, udata je za đeda katoličkog krvnika. Tito katolički krvnik je po direktivama Vatikana poklao Srbe sa Dinare. To je veličina teritorije današnje Belgije. A sad sahrana Jokice pored sotone u kući cveća, u kući Karađorđevića?! O`Bože, Bože naš, zašto si nas ostavio?!

  • radomir Vreme: 28.10.2013 10:44h

    Postovani, dokle svoju velicinu narod meri velicinom teritorije, uvek ce biti daleko od Boga.BOG je jedan /ljubav/,a obracanje Njemu mnoga,po cemu je tvoje pravo a svih drugih krivoslavno.SVAKO DRVO CES PO NJEGOVU PLODU POZNATI ................pa i metanisanje jedne opcije obracanja Bogu ,po tome kakvi su i kako mu zive sledbenici. Bog te okreno licu svom i svoj blagosv dao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP