Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JEDVA POSTIŽU DA GA NAPRAVE

Kupci razgrabili srpskog fiću!

Autor: Tanjug | 29.12.2012 - 22:26:00h | Komentara: 0

Direktor "Fiat automobila Srbija" Antonio Ćezare Ferara izjavio je da su prvih 30.000 automobila fijat 500 L praktično razgrabljeni.

Fiat 500L

Fiat 500L | Foto: Reuters

Ferera kaže i da u fabrici ne stižu da naprave zalihe.

"Dnevno proizvodimo oko 480 vozila, a na parkingu u ovom trenutku imamo tek oko 400 vozila. I taj kontingent automobila već narednog dana kreće put Evrope. Spremamo i automobil sa sedam sedišta. Taj posao ćemo završiti do polovine naredne godine", istakao je Ferara u intervjuu današnjim "Novostima".
Samo za šest prethodnih meseci, u novoj fabrici u Kragujevcu i kod sedam ključnih kooperanata iz Italije, posao je našlo oko 2.900 radnika, a "Fijat Srbija" je sada spreman da proizvodi vise od 17.000 automobila mesečno, rekao je Ferara.
On je podsetio da je u delu fabrike, poznatijem kao "Karoserija", montirano oko 320 robota, a u ostalim delovima firme još oko 100.
"Tvrdim da to nemaju druge konkurentske fabrike. Čovek može da pogreši, ali ovi kompjuteri najnovije generacije - nikako. Imamo program koji nam potvrdjuje da nam je svaki šraf dobro postavljen. I za to kompjuter izbaciju odgovarajući sertifikat. To prilažemo svakom kupcu - od Amerike do Australije, ako je potrebno", rekao je on.
Za sada se u Kragujevcu ne odustaje od proizvodnje "punta". U pitanju je najprodavaniji "Fijatov" automobil koji je doživeo tri verzije i koji je prodat u skoro sedam miliona primeraka.
"Imamo dobar automobil koji je izuzetno tražen na tržištu severne Afrike - u Maroku, Tunisu i Egiptu", kazao je Ferara i dodao da će "punto" proizvoditi sve dok postoji potražnja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP