Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

"TO JE NAŠA TERITORIJA"

Kuva se rat: Ukrajinci odbijaju da prepuste Krim Rusima!

Autor: | 17.03.2014 - 17:41:00h | Komentara: 1

Ukrajinsko vođstvo, koje je na vlast došlo prošlog meseca nakon bega predsednika Viktora Janukoviča iz države, navodno je spremno za oružani sukob s ruskom vojskom na Krimu, piše vodeći kijevski dnevnik na engleskom jeziku Kijev Post .

Poluostrvo Krim

Poluostrvo Krim će biti poprište oružanog sukoba?| Foto: Wikipedia

Dnevnik navodi da su vlasti iz Kijeva svoje vojnike, koji se još uvek nalaze u nekolicini vojnih baza na području Krima, pozvale da se pripreme za rat.
'Krim je bio, je i biće naša teritorija', citirao je dnevnik ukrajinskog ministra odbrane Igora Tenjuha, koji je to rekao u ponedeljak Ukrajinskom kriznom medijskom centru.
Na pitanje hoće li se ukrajinske snage boriti kako bi odbranile Krim, Tenjuh je odgovorio: 'Oružane će snage izvršavati svoje zadatke', a kasnije je dodao i da će snage na Krimu ostati sve dok ne obave i poslednji zadatak.
Nekadašnji bokserski šampion Vitalij Kličko, čija je stranka UDAR deo trenutne vladajuće koalicije u Ukrajini, objavio je da ukrajinski vojnici nemaju nameru da napuste svoje krimske baze ni nakon 21. marta, što je datum do kojeg su Rusi obećali sve kasarne radi neometanog odlaska Ukrajinaca držati deblokirane. Sporazum o deblokadi potpisali su u nedelju ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine i Rusije i dosad nije bilo njegovog kršenja.
Poslednji komentari
  • Vasilj Vreme: 18.03.2014 13:17h

    Ukrajinska politika je veoma suzdrzana. Da li je to zbog toga sto mozda nemaju snage da se adekvatno suprotstave Ruskoj Federaciji ili mozda zbog izvegavanja prolivanja krvi tp je diskutabilno. Cinjenica je da je Rusla Federacija prvom prilikom izdala Srbiju, kao sto je to bilo i tokom prethodnih vekova, a sada zbog mogucnosti prosirenja teritorije. Sa cinom saglasnosti nezavisnosti Krima priznali su i nezavisno Kosovo, a to je noz u ledja. Rusi izdajice... Tu ubrajamo i Crnu Goru, Makedoniju, Hrvatsku, sada i Grsku, Francusku... Srbijo shvati - uvek je svoja kosulja bliza vlastitom telu. Ne budite naivni, svakome veruj, ali kamen nosi sa sobom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP