Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RASULO U VRHU MUP-A SRBIJE!

Kvočke u policiji!

Autor: S. V. | 20.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Vanja Vukić, državni sekretar MUP-a Srbije, pre nešto više od godinu dana pogrdnim imenima nazivao je direktora policije Milorada Veljovića, tvrdeći da je prvi čovek policije spreman da otera Bratislava Dikića po cenu i da ga strpa u zatvor, stoji u službenoj belešci koju je navodno potpisao komandant Žandarmerije, a do koje je došao „Alo!“. Vukić tvrdi da to nije istina, Dikić odbija da govori, a ministar policije Ivica Dačić naredio je da se utvrdi validnost ovog dokumenta!

Nisam pričao loše o Veljoviću: Vukić

Nisam pričao loše o Veljoviću: Vukić | Foto: FoNet

Dokument koji je juče stigao u našu redakciju, a koji je kao službena beleška od 6. februara 2012. zaveden pod brojem 17/12, potpisao je general policije Bratislav Dikić. U njoj stoji da je tog dana Dikić video da je u 10.56 imao propušten poziv sa Vukićevog mobilnog telefona. Još stoji da ga je pozvao u 11.20 i da je Vukić počeo da psuje Veljovića rečima: „Je*em mu majku i sve po redu u porodici, go*no jedno“, i da je to ponovio više puta!

U istom dokumentu stoji da je Vukić rekao Dikiću da se direktor policije pred njim zakleo u decu da će sve da učini da mu smesti kako bi načelnika Žandarmerije strpao u zatvor! Na to mu je navodno Vukić kazao i da će Veljović morati da objasni zašto je kazao da su međuljudski odnosi u Žandarmeriji loši i da ga treba smeniti, kada ga je upravo on za 2011. ocenio najvišim ocenama.

Ne želim da ulazim u tu priču: Veljović

Ne želim da ulazim u tu priču: Veljović | Foto: Vesna Lalić

U belešci još stoji da je tokom razgovora Vukića i Dikića u kancelariji načelnika Žandarmerije bio prisutan i zamenik načelnika obaveštajnog odeljenja Slobodan Đurić, koji je čuo veći deo razgovora, „s obzirom na na jačinu govora Vanje Vukića“! Ministar policije Dačić juče je naredio da se slučaj ispita.

- Naložio sam nadležnima u policiji da se utvrdi validnost ovog dokumenta, odnosno da li je originalan - izjavio je Dačić za „Alo!“.
Pozvali smo i generala Dikića u nameri da saznamo da li stoji iza ovog dokumenta. Na naše pitanje da li je potpisao ovu belešku ili ne, on je samo poručio:
- Nemam komentar!

Komandant Bratislav Dikić

Komandant Bratislav Dikić | Foto: Ognjen Radošević


Međutim, kako saznajemo, on je juče razgovarao sa nadležnima u policiji i navodno tvrdio da pod istim zavodnim brojem u Žandarmeriji postoji zahtev za popravku motornih vozila, a ne službena beleška ovakvog sadržaja.
Ni Veljović juče ovo nije želeo da komentariše: „Ne želim da ulazim u sve to! To je moj odgovor“.

Za razliku od njih dvojice, Vukić je pristao na razgovor.
- U MUP-u Srbije radim pet godina i ljudi koji me poznaju dobro znaju da ne koristim takav rečnik. Uvek sam imao odličan odnos i sa direktorom policije i sa Direkcijom policije i tako će i ostati. Ovo može da bude ili falsifikat u smislu da je Dikić nije napisao ili, ukoliko je tu belešku zaista napisao, onda mogu da kažem da je sve to laž. Inače, sve ovo predstavlja narušavanje ugleda MUP-a i policije - kazao je on.
 
Poslednji komentari
  • Dule Vreme: 20.03.2013 10:04h

    Gosp.. Vukicu koliko si narko dilera i kriminalaca uvezao iz Crne Gpre,tvog prezimenjaka mladjanog Vukica iz Bara,Tomica i druge.Neka proveri policija i znace koje glavna veza za krominalce iz CG.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP