Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Afera „Agrobanka“

Lale opet u bolnici!

Autor: B. Jelovac - A. Dimitrovska | 28.08.2012 - 21:54:00h | Komentara: 0

Petoro uhapšenih iz sistema “Habitfarm grup”, Nenad Maričić, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić, Dragovan Milinkoviću i Snežana Paunović, kojima je juče ujutro određen kućni pritvor, kako “Alo!” saznaje, na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu priznalo je krivicu.

U lošem psihičkom stanju: Radoslav Sekulić

U lošem psihičkom stanju: Radoslav Sekulić

Oni su u iskazima govorili o svojim ulogama u navodnim mahinacijama s kreditima Agrobanke, ali niko od njih nije uperio prst u ivanjičkog biznismena Radoslava Laleta Sekulića (74).


S druge strane, jednomesečni pritvor određen je samom Sekuliću, inače vlasniku “Habitfarma”, i njegovom sinu Dušku, kao i Dragomiru Jovanoviću, Borki Filipović i Milanu Stefanoviću. Niko od njih petoro nije izneo odbranu. Kako “Alo!” saznaje, Sekulić i njegov sin, koji su na saslušanje dovedeni s Vojnomedicinske akademije (VMA), zbog teškog zdravstvenog stanja odmah su prebačeni u zatvorsku bolnicu u Bačvanskoj.

- Duško je vidljivo lošeg zdravstvenog stanja i zbog toga nije saslušan, a neizvesno je i kada će biti - kaže za “Alo!” Vladimir Bojović, branilac Duška Sekulića.

Otac i sin biće pod strogim lekarskim nadzorom, a kako saznajemo, tužilaštvo će najverovatnije zatražiti procenu sposobnosti Laleta Sekulića da uopšte učestvuje u postupku. S druge strane, Jovanović, Filipovićeva i Stefanović, koji takođe nisu dali iskaz u tužilaštvu, prebačeni su u pritvor u Ustaničkoj ulici. Oni su bili u lošem psihičkom stanju, navodno u šoku zbog hapšenja, tako da je i njihovo iznošenje odbrane odloženo. Saslušanje 10 osumnjičenih u Specijalnom tužilaštvu počelo je u nedelju oko 14 sati i trajalo je do ponoći, dok je sudija za prethodni postupak odluku o pritvoru doneo u utorak oko tri sata posle ponoći. Osumnjičena grupa bila je na funkcijama u preduzećima “Habitfarm”, “Svisfarmacija”, “Svis intermedikal”, “Produkt trejd”, “Vestern stajls”, “Luton”, “Merkjuri internacional” i “Novi dani”. Visina obaveza na ime nenaplativih kredita prema Agrobanci iznosi više od 5,5 milijardi dinara. Naredbom o proširenju istrage, pored ovih 10 osoba, obuhvaćeni su i čelnici Agrobanke Dušan Antonić, zatim Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović i Vehbo Papić, koji su uhapšeni 8. avgusta. Agrobanka je zbog nenaplativih kredita u iznosu od oko 300 miliona, koje su preduzeća uzimala i obezbeđivala hipotekama na nekretnine čije su vrednosti naduvavane, na kraju otišla u stečaj i oduzeta joj je dozvola za rad.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP