Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Vlasnik „Habitfarma“ gubi razum u zatvorskoj bolnici

Lale umislio da je u Švajcarskoj!

Autor: Ekipa Alo! | 15.09.2012 - 22:04:00h | Komentara: 0

Radosav Lale Sekulić (74), ivanjički biznismen osumnjičen za malverzacije u aferi „Agrobanka“, veruje da se nalazi u Švajcarskoj, u kojoj je ranijih godina živeo, saznaje „Alo!“. On je, kako saznajemo, u utorak uveče iz zatvorske bolnice prebačen na Vojnomedicinsku akademiju jer je prilikom pada u ćeliji teško povredio glavu!

Žali se da nema automobil i vozača: Radosav Lale Sekulić

Žali se da nema automobil i vozača: Radosav Lale Sekulić

„Sekulić je teško bolestan i dementan. Otkako je uhapšen, s njim je nemoguće uspostaviti komunikaciju. To je bilo jasno i prilikom njegovog izvođenja pred tužiocem. Koliko je zaista bolestan, govori i to što se Sekulić čudi što svi oko njega pričaju na srpskom jeziku“, kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi.


Kako „Alo!“ saznaje u zatvoru, Sekulić je prilikom nedavne posete supruge mislio da putuju avionom u posetu njihovoj ćerki koja živi u Londonu.
„Kada ćemo da sletimo“, ponavljao je naočigled svih ivanjički biznismen. Nedavno se „žalio“ da nema auto i vozača koji bi ga odvezao u bolnicu na pregled, pa je prisutnima tražio da „dođu ujutru po njega kući da ga voze na pregled“.

„Sekuliću se priviđa da živi u Švajcarskoj. S njim je nemoguće da se razgovara jer halucinira. Nije svestan gde se nalazi“, dodaje naš izvor.

Advokati Sekulića, koji je sa sinom Duškom i još njih osmoro osumnjičen za malverzacije sa kreditima koje je odobravala Agrobanka, tražili su veštačenje da li je ovaj biznismen iz Ivanjice sposoban da učestvuje u postupku. Kako saznajemo, istražni sudija Specijalnog suda još o tome nije odlučio.

Sekulić, inače vlasnik firme u stečaju „Habitfarm“ , bio je blizak raznim političkim opcijama. Kako se navodi u zvaničnim izveštajima o finansiranju SPS-a, Sekulić je svojevremeno donirao i tu stranku. Mediji su tvrdili i da je plaćao odbranu Slobodana Miloševića u Hagu.

Sekulićevo ime našlo se na spisku osumnjičenih u aferi „Agrobanka“ s obzirom na to da navodno samo tri od osam njegovih preduzeća duguje ovoj banci na ime kredita oko 20 miliona evra. Tužilaštvo sumnja da su krediti bili obezbeđeni nekretninama čija je vrednost naduvavana i nije bila veća od iznosa kredita. Sama Agrobanka za nenaplaćene kredite, kako se sumnja, nije ni aktivirala hipoteku već je potpisivala protokol kojim je postajala vlasnik nekretnina čija vrednost nije pokrivala dug. Tako je na primer hotel „Park“, koji je Sekulić stavio pod hipoteku, veštačen na 14 miliona evra iako mu je stvarna vrednost od četiri do pet miliona evra. Specijalno tužilaštvo je nedavno proširilo istragu kojom su obuhvaćeni sporni krediti dati „Habitfarmu“, za koje se, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni brane tvrdnjom da ta firma ima trostruko veća potraživanja od države, odnosno, republičkog Fonda za zdravstvo, nego što navodno duguje Agrobanci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP