Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI MINISTAR FINANSIJA SE VRAĆA U STARU FIRMU

Laza planduje u Švajcarskoj!

Autor: V. Papović | 20.02.2015 - 13:35:00h | Komentara: 10

Bivši ministar finansija Lazar Krstić trenutno se nalazi u Švajcarskoj, gde, kako „Alo!“ saznaje, čeka novi aranžman u konsultantskoj kući „Mekenzi“, iz koje je pre dve i po godine i došao u Vladu Srbije.

Krstić  se odmara u društvu  devojke Marine

Krstić se odmara u društvu devojke Marine | Foto: Mitar Mitrović

Bivša velika nada srpskih finansija i poslednji iz plejade eksperata gastarbajtera koji su neuspešno završili karijeru u domovini, iskoristio je to što privremeno ne radi kako bi više vremena proveo sa svojom dugogodišnjom devojkom Marinom Marinković.


- Marina i Lazar su zbog poslovnih obaveza dugo vremena bili razdvojeni i sada im je dobrodošlo to što on trenutno ne radi kako bi konačno bili zajedno. Ipak, njihova idila najverovatnije neće predugo potrajati, pošto Lazara ubrzo očekuju novi poslovni izazovi. Najverovatnije će se vratiti u „Mekenzi“, gde je, za vreme dok je radio u Vladi Srbije, bio na nekoj vrsti neplaćenog odsustva - otkriva izvor „Alo!“.


Lepša polovina bivšeg ministra je doktor nauka Marina Marinković iz Šida, koja je radila na istraživačkim projektima iz fizike elementarnih čestica na Univerzitetu u Sautemptonu u Engleskoj, da bi je poslovi sada odveli u Švajcarsku. Ona je u domaćim medijima, u vreme dok je njen dečko opisivan kao genijalac sa Jejla, opisivana čak i kao „veći genije od Lazara“.

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Marina i Lazar upoznali su se u Istraživačkoj stanici u Petnici, gde su oboje često boravili posle srednje škole. Ona je svoja znanja kasnije usavršavala u Nemačkoj, na Unverzitetu Humbolt u Berlinu, a zatim u Gracu i Oslu, a potom je bila je angažovana kao istraživač prestižnog Univerzitet Sautempton u Velikoj Britaniji, sa kolegama koji sarađuju u čuvenom CERN-u. Centrala CERN nalazi se u Švajcarskoj, pa je, po svemu sudeći, mladi par zbog toga trenutno i boravi u ovoj zemlji.


Nakon što je podneo ostavku na mesto ministra finansija u julu prošle godine, Krstić je rekao da je to uradio zato što za Vladu nisu bili prihvatljivi njegovi zahtevi da se penzije samanje za najmanje 20 odsto, plata za najmanje 15 odsto, i da se 160.000 zaposlenih iz javnog sektora otpusti.

Loše procene minus za karijeru

Iako je u svoj CV upisao prestižnu funkciju ministra finansija Srbije, Krstiću u budućim poslovnim poduhvatima sigurno neće biti plus to što su pre nekoliko dana na njegovu adresu stigle optužbe da je zbog njegovih loših procena spoljni dug Srbije od prošle godine porastao za 783 miliona evra, koliko nas je koštalo jačanje dolara u odnosu na evro. Prema medijskim navodima, Krstić je odbio nekoliko ponuda banaka da zameni rizične državne kredite u dolarima u povoljnije pozajmice u evrima, a poređenja radi, da bi se ta suma uštedela, penzioneri i zaposleni u javnom sektoru moraće dve godine da primaju penzije i plate umanjene za 10 odsto.

Poslednji komentari
  • zovte ga ovamo Vreme: 20.02.2015 14:09h

    da promeni ovaj zakon o porezu na imovinu, da ga nebi mi motkama trazili po svetu

  • zika Vreme: 20.02.2015 14:12h

    Mala ispravka teksta.Zaposleni ce bez obzira na visinu primanja,imati 10% smanjenje plata,dok penzioneri,preko 25000 imaju smanjenje 22%,a preko 40000,25%.Krstica je zrtvovala SNP zbog diplome koju poseduje,a ne iskustva,jer vise od polovine Naprednjaka su sloseri i neskolovani ljudi na visokim pozicijama.Zato strada ne partijski kadar u svakom smislu te teci..

  • blabla Vreme: 20.02.2015 14:14h

    883 je rec sa slike .CORAVI!

  • djoka Vreme: 20.02.2015 14:16h

    CENZURA<ALO<VIDIM VAS!

  • Nadja Vreme: 20.02.2015 16:30h

    Njega svajcarska i poslala da uradi to sto je uradio i ojadio i narod i Srbiju, i sad ceka nagradu svajcarske drzave za "odlicno obavljen posao".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP