Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMUNALCI U ŠTRAJKU

Lazarevac zatrpan smećem!

Autor: G. Đ. | 26.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Radnici Javnog preduzeća za komunalnu privredu “Lazarevac” štrajkuju već četiri dana, jer nisu primili zaradu, pošto je račun firme u blokadi. Od početka štrajka komunalci ne čiste grad niti odnose smeće iz kontejnera, tako da su lazarevačke ulice pretrpane đubretom.

Četiri dana bez higijene

Četiri dana bez higijene

Inače, račun firme je blokiran početkom meseca zbog duga za poreze i doprinose koji s kamatom iznosi više od pola milijarde dinara. Predsednica štrajkačkog odbora Natalija Marković kaže da su za tešku finansijsku situaciju u ovom preduzeću krive opštinske vlasti “zbog toga što su im ukinute subvencije, a obim poslova umanjen čak za 30 odsto”.

Izvor “Alo!” u opštini Lazarevac, međutim, tvrdi da je komunalno u problemima isključivo zbog viška radnika, kojih u tom preduzeću ima blizu 900, dok recimo JKP “Novi Pazar” zapošljava svega 350 radnika, iako je od Lazarevca veći tri puta.
Poslednji komentari
  • Laza Vreme: 27.04.2014 11:53h

    Na linku http://www.novipazar.rs/gradska_uprava/javna_preduzeca.asp se vidi da su JP u Novom Pazaru podeljena i da nemaju parking servis. Da li je Novi Pazar 3 puta veci ili ima 3 puta vise stanovnika ili ima 3 puta vise oranica ili je neki drugi faktor za "ono" pausalno PUTA 3, veoma je diskutabilno. Izvor se bavio Novim Pazarom, a nije, recimo Bgd-om, gde Lazarevac, hteo ili ne hteo pripada i nije se bavio visinom zarada u Bgd-u i u Lazarevcu. Izvor (vidim da tekst nije potpisan) bi trebalo da zna i da su plate zamrznuto, sto nije slucaj, jer su plate radnicima manje oko 15% u odnosu na iste mesece od prosle godine, sto ce reci da se mnogo manja suma izdvaja za rad NAJVAZNIJEG preduzeca u opstini, a da se stimulisu "NEZAVISNI MEDIJI", "PROIZVODJACI VINA" na kopovima, "EXTRA FUDBALSKI KLUBOVI" itd. Izvora bih uputio da proveri koliko se izdvaja u Obrenovcu za rad JKP, koji je slican Lazarevcu, a ne da poredi babe i zabe.

  • SerMile Vreme: 29.04.2014 00:20h

    Mozda poredjenje i nije dobro sa N.Pazarom. Ali ja zivim u Lazarevcu i bio sam skoro u svim gradovima Srbije. Nisam nigde sreo da dve radnice parking servisa rade na 100m, a da ne pricamo o DIREKTORU koji je zadnjih 20 godina upropastio nekoliko drzavnih firmi i nokom nista. Pozdrav za dir Krla.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP