Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEŠKE OPTUŽBE!

Lazarevi špijuni?!

Autor: Ekipa Alo! | 08.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Saradnici bivšeg ministra finansija Lazara Krstića osumnjičeni su za špijunažu protiv Srbije! Zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković izjavio je, kako prenosi Tanjug, da postoji osnovana sumnja da su operativni podaci MUP-a, kao i svih poreskih obveznika u Srbiji, uključujući i podatke o građanima i firmama odneti iz Poreske uprave i čak izneti iz zemlje, iako su kategorisani kao strogo poverljivi i državna tajna!

Bivši ministar  finansija  Lazar Krstić

Bivši ministar finansija Lazar Krstić | Foto: D. Danilović

Marinković je rekao da se za ovo delo sumnjiče poreski stručnjak Milica Bisić, nekadašnja državna sekretarka Ministarstva finansija dok je ministar bio Lazar Krstić, Nikola Ćorsović, Ivan Posavec, nekadašnji Krstićev savetnik i još nekoliko „praktikanata”. Marinković je dodao da je Posavec na tri DVD-a izneo podatke, držao ih kod sebe, a u nekom trenutku je boravio i u inostranstvu dok su podaci još bili kod njega. Prema zakonu, rekao je Marinković, spisi sa oznakom „Strogo poverljivo” ili „Državna tajna” ne smeju da se iznose iz Poreske uprave, a ni pristup takvim podacima ne mogu da imaju osobe bez posebnog odobrenja jer se to, u suprotnom, smatra krivičnim delom.

Zamenik  direktora  Poreske  uprave:  Marko  Marinković

Zamenik direktora Poreske uprave: Marko Marinković | Foto: Oliver Bunić


- Takve stvari se u razvijenim zapadnim zemljama nazivaju špijunažom - rekao je Marinković i istakao da su oni, po ovlašćenju koje im je dao tadašnji ministar Lazar Krstić, mogli slobodno da kao radna grupa ulaze u Poresku upravu.
- Njima je, po nalogu Nikole Ćorsovića, bivšeg Krstićevog državnog sekretara, dato više baza podataka i baza MUP-a koje su označene kao strogo poverljive. Tu se nalaze svi podaci i o vozilima i o građanima - objasnio je Marinković.

- Zaključili smo da je bilo neovlašćenog pristupa računarima i osnovano sumnjamo da je izvršeno krivično delo protiv države davanje podataka drugim licima - rekao je Marinković i dodao da podaci svih građana Srbije, posle ovog incidenta, mogu da budu objavljeni bilo kada, i da Poreska uprava za to ne može da snosi odgovornost. On je rekao i da Poreska uprava dalje nije nadležna za taj slučaj, jer su podaci prosleđeni tužilaštvu i policiji. Ipak, kako je istakao, ne može da potvrdi da je Posavec zloupotrebio podatke jer tužilaštvo treba da utvrdi te činjenice.

Milica Bisić i Nikola Ćorsović

Milica Bisić i Nikola Ćorsović

Bisić: Nisam bila u dodiru s podacima


Jedna od prozvanih u lancu onih koji su, kako se sumnja, omogućili da podaci izađu iz poreske uprave, Milica Bisić, negirajući optužbe kaže da je često boravila u Poreskoj upravi, jer joj je to bio deo posla.
- Ja nikada ni na koji način nisam bila u dodiru sa podacima koji bi mogli da se smatraju tajnim podacima - rekla je Bisićeva, koja je nedavno podnela krivičnu prijavu protiv Poreske uprave, zbog toga što je podatak o njenoj plati objavljen u jednim novinama. Zaštitu je zatražila i od povernika za informacije od javnog značaja.

Poslednji komentari
  • 021 Vreme: 08.11.2014 11:17h

    Napad je najbolji vid odbrane.Zašto d se nezna plata?narod te plaća i ima pravo da zna koliko i zašto te plaća,a tebi ako se nesvidja put pod noge, aufiderzen,stim štoćeš prvo da odgovaraš što si nezakonito radila i špijunirala državu,a ifaca ti odgovara za špijunku.

  • AntiBot Vreme: 08.11.2014 19:59h

    meni ovaj Krstic lici na nekog Arapina. A mozda je stvarno Arapin, pa zato i lici...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP