Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREVARA RAZOTKRIVENA

Lažne mame hvalile "Argeta" paštete

Autor: Aleksandra Medaković | 28.03.2013 - 21:57:00h | Komentara: 8

Slovenačka kompanija “Droga Kolinska” u najnovijoj kampanji za paštete “argeta” poturila je lažne slike majki iz celog regiona koje odobravaju da njihova deca jedu ovaj namaz!

Naime, portal "Vitki gurman" otkrio je da su slike koje se nalaze na zvaničnom sajtu brenda “Argeta” u stvari fotografije koje su kupljene preko interneta i nemaju nikakve veze sa ženama koje na pomenutom sajtu poručuju majkama iz celog regiona da je njihova pašteta zdrava i dobra za decu, te da su namaz “odobrile mame”.

"Droga Kolinska" | Foto: Beta

Uz slike nasmejanih žena, marketinški magovi stavili su izjave “majki” iz raznih gradova bivših jugoslovenskih republika koje svoje porodice hrane ovim proizvodom.

“Kada je moj muž kod kuće, više puta pogleda u frižider i namaže sebi šta na hleb. Zatim se ‚argete‘ prihvatim i sama, a na kraju je sebi namažu i deca”, izjavila je “lažna” Selma Muratović iz Sarajeva. Sličnu izjavu ima i izmišljena Martina Arsovska iz Skoplja: “‘Argeta’ mi se jako sviđa jer se lepo maže i ugodnog je mirisa. Moj omiljeni ukus je pikant, a deca obožavaju ukus junior pica.”

Lažne mame

Sklonili slike "lažnih mama"

Samo nekoliko sati nakon što se priča raširila po društvenim mrežama, slovenačka kompanija je uklonila lažnjake sa sajta i najavila da će već od danas da stavlja slike pravih majki. Međutim, da stvar nije tako prosta, već da je u pitanju ozbiljno kršenje zakona, potvrđuje i Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača.

... I sada!

Manekenka umesto prave mame...


- Takva vrsta laži je kažnjiva zakonom, jer se potrošači dovode u zabludu. To je zloupotreba i naš stav je da takve proizvođače, ali i marketinške agencije i medije koji puštaju takve reklame, treba najoštrije kazniti - ukazuje Papović.

Već jednom povukli reklame!

Poznatom proizvođaču mesnih prerađevina ovo nije prvi put da pravi reklamni propust. Naime, u julu prošle godine “Droga Kolinska” morala je, posle intervecije Zaštitnika građana, da ukloni reklamne panoe u zemlji jer je neukusnim humorom grubo vređala dostojanstvo žena. Slovenačka kompanija se tada izvinila ženama zbog nekorektne reklame prema nežnijem polu, jer je na njihovim bilbordima pored slike paštete pisalo muž, fudbal i žena, gde je reč žena precrtana uz poruku “Bez nepotrebnog, užitak je savršen”.

Poslednji komentari
  • LosmiB Vreme: 29.03.2013 01:25h

    Droga Kolinska je HRVATSKA firma, a ne slovenacka. U vlasnistvu je Atlantic grupe kao i Soko Stark.

  • Iva Vreme: 29.03.2013 08:58h

    Naravno da su izjave lažnjak. Ko bi normalan i dobronameran, sa elementarnim znanjem o sastavu pašteta, mogao da ih preporuči u bilo čijoj ishrani, a pogotovo u dečijoj?! Sve paštete se prave od otpada iz mesne industrije (oči, kreste, kosti, najgore iznutrice, dlake, kandže...) se melje i dodaje im se gomila začina da se pravi ukus đubreta ne bi osetio i ne razumem zašto bi neko uopšte to želeo da jede!?

  • milivoje Vreme: 29.03.2013 09:21h

    zbog neistina se ne kaznjavaju ni istorijske enciklopedije a kamoli reklamne poruke. Sad u reklamama kao treba da stoji kompletna biohemijska analiza proizvoda zajedno sasve slikom proizvoda varenja doticne sa slike. Umetnicki izraz u reklamama moze da bude i iracionalan i modernisticki i konzervativan i svakakav zavisno od toga sta se firmi koja se reklamira dopadne pa resi da to finansira. U gornjoj reklami (kako se vidi) iskoriscen je koncept majke a ne majka sa uverenjem i ginekoloskim dokazima da je porodjena. Ljudi su zaista cudo....

  • redskin Vreme: 29.03.2013 10:56h

    Cinjenica je da su sve reklame uglavnom laz.

  • Zo Vreme: 29.03.2013 11:04h

    Sta god da stavljaju unutra, paštete su vrhunskog ukusa ... pogotovo pileća.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP