Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR DEMOKRATA

"Lažne optužbe protiv Tadića!"

Autor: FoNet | 25.06.2013 - 18:47:00h | Komentara: 3

Demokratska stranka (DS) je danas saopštila da je skandalozno da predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavljuje da su do pre godinu dana korupcija i organizovani kriminal vodili državu dok pored njega stoji premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je direktno odgovoran za rad policije u periodu koji Nikolić oštro kritikuje.

U saopštenju se ukazuje da Nikolićeva savetnica za medije Stanislava Pak Stanković neargumentovanim kvalifikovanjem prošlosti nije objasnila zbog čega izjava predsednika Nikolića nije skandalozna.

Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: FoNet Dragan Antonić

 "Ne samo da nije objasnila izjavu i optužbe koje je predsednik izneo na skupu policije, nego je u svom saopštenju iznela i lažne optužbe protiv bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, a obmanjivanje javnosti, pogotovo kada istupate kao medijski savetnik predsednika države, je takođe skandalozno", kaže se u saopštenju DS.
Dodaje se da Nikolić očigledno ima poteškoće da izađe iz okvira retorike koju je praktikovao dok je bio u opoziciji, ne shvatajući da ono što danas kritikuje je ono što predstavlja i njegovu odgovornost.
"On kaže da je policija iz perioda prošle vlasti bila umešana u organizovani kriminal i da bi to trebalo detaljno ispitati. A mi ga podsećamo da je u pitanju ista policija sa istim ljudima na čelu sa kojima on danas vodi unutrašnju i spoljnu politiku Srbije", navodi se u saopštenju.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet / EPA

Ističe se da ovakva "besmislena i kontradiktorna izjava predsednika Nikolića predstavlja samo jednu u nizu takvih njegovih javnih ispada", što je skandalozno.
"Činjenica da predsednik Srbije gotovo redovno daje izjave koje nemaju nikakvog uporišta ni u realnosti ni u zdravorazumskom rasuđivanju je zaista skandalozna", kaže se u saopštenju.
U saopštenju se navodi da je DS spremna da objasni besmislenost svake pojedinačne izjave predsednika Nikolića, ali se u ovom saopštenju bavi samo ovom poslednjom u nizu sličnih.
Navodi se da je vrhunac besmisla kada Nikolićeva savetnica za medija govori da o slučaju Šarić bivši predsednik Boris Tadić nije progovorio ni jednu jedinu reč.

Pljevaljski narko-bos: Darko Šarić

Darko Šarić

"Svakako da bi u ovom značajnom trenutku za dalju budućnost Srbije bilo korisno da se bavimo podsećanjem. Ovom prilikom bismo podsetili predsednika Nikolića na to da je bivši predsednik Srbije Tadić pokrenuo istragu protiv Šarića i borbu protiv organizovanog kriminala, o čemu je redovno i često govorio u javnosti", kaže se u saopštenju.
DS u saopštenju navodi da je, kada je Tadić izneo slučaj Šarić u javnost, Šarić već bio bogat i imao ogromnu moć, "pa bi možda trebalo podsetiti javnost da je njegovo bogaćenje počelo upravo u vreme kada je Nikolić bio na vlasti".
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 26.06.2013 05:49h

    ovi nazadnjaci su na sve spremni,ne mogu drugacije da ih nazovem.cela njihova politika se zasniva na lazi!

  • Deda Mile Vreme: 26.06.2013 11:10h

    Blago siromasnima duhom,njihovo je carstvo nebesko. Ne razumem onu izreku "Ko Svaba tra la la.Valjda ne znaju reci pesme pa sve isto pa isto.

  • KIKI Vreme: 26.06.2013 14:32h

    KO JE VECI KRIMINALAC OD OVIH KOJI VODE SADA SRBIJU TI ISTI LJUDI ZA POLICIJU I DANAS SU NE ISTIM MESTIMA.SAMO NESME NIKO DA GA PITA STA JE SA KUMOM RADIO DEVEDESTTIH U BARANJI.SRAMNO I SRAMOTA KAKO COVEK ZABORAVLJA FUI FUI.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP