Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PAŽNJA

Lažni poreski inspektor pljačka menjačnice u Beogradu!

Autor: Alo!.rs | 03.02.2015 - 15:35:00h | Komentara: 0

Poreska uprava upozorila je danas da se u Beogradu pojavila osoba koje se lažno predstavlja kao poreski inspektor, ovlašćen za kontrolu menjačkog poslovanja. Lažni poreski inspektor u menjačnicama pokazuje lažnu inspektorsku legitimaciju, lažni nalog za terensku kontrolu i ulazi u menjačnice i oduzima novac zbog navodnih nepravilnosti u radu, navedeno je u saopštenju.

U menjačnicama su juče evro plaćali 118,5 dinara, a prodavali za  120

| Foto: Dušan Milenković

 

Poreska uprava skreće pažnju ovlašćenim menjačima  da obavezno provere identitet lica koje vrši kontrolu uvidom u službenu legitimaciju poreskog inspektora, koju je on dužan da pokaže poreskom obvezniku pre kontrole.

U saopštenju Poreske uprave navedeno je da se kontrola menjačkih i deviznih poslova vrši u skladu sa odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, i pratećim propisima.
U kontroli menjačkog poslovanja, postupak terenske kontrole otpočinje bez dostavljanja naloga za terensku kontrolu. Popisu blagajne u kontroli menjačkog poslovanja uvek prisustvuju dva poreska inspektora, o čemu sačinjavaju zapisnik o izvršenom popisu dinara i efektivnog stranog novca, koji se odmah uručuje ovlašćenom menjaču, odnosno prisutnom radniku menjačnice. Zapisnik o izvršenoj kontroli menjačkog poslovanja dostavlja se u roku od pet dana od dana završetka kontrole menjačkog poslovanja.
U toku terenske kontrole menjačkog poslovanja poreski inspektor može, uz potvrdu, privremeno oduzeti efektivni strani novac, čekove, dinare, predmete, isprave i dokumentaciju, ako postoji osnovana sumnja da su upotrebljeni ili nastali izvršenjem krivičnog dela ili prekršaja.
Oduzeta sredstva poreski inspektor dužan je da deponuje na namenski račun Poreske uprave koji se vodi kod Narodne banke Srbije ili u depo kod Narodne banke Srbije, a dinare na namenski račun Poreske uprave koji se vodi kod ministarstva nadležnog za poslove finansija, u roku od dva radna dana od dana njihovog oduzimanja.
U slučaju sumnje u identitet lica koje vrši kontrolu ovlašćeni menjač se može obratiti na sledeće telefone Poreske uprave:
011/ 206-16-56 za područje Beograda
021/427-107 za područje Novog Sada
034/356-805 za područje Kragujevca
018/ 242-290 za područje Niša

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP