Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USKORO POTPISUJE UGOVOR

Lazović napušta Partizan: Kinezi dobili Danka!

Autor: Novosti | 29.01.2015 - 23:27:00h | Komentara: 0

Danko Lazović preskočio utakmicu sa Austrijom kako bi izbegao povredu uoči potpisa ugovora sa Tijandžin Tedom.

Povratnik:  Danko Lazović

Danko Lazović | Foto: Marko Metlaš

Ono što je delovalo prilično izvesno tokom celog pripremnog perioda trebalo bi da dobije zvaničnu potvrdu u narednih nekoliko dana - Danko Lazović napušta Partizan. Kineski prvoligaš Tjandžin Teda uspeo je da ispuni finansijske zahteve iskusnog napadača, pa će "valjak" u nastavak sezone ući bez jednog od najvažnijih šrafova.
Priča koja traje poslednjih nekoliko dana dobila je epilog u sredu uveče kada je Lazović preko menadžera utanačio svoje finansijske zahteve. Kako klub, na čijoj klupi sedi holandski stručnjak Ari Han, od starta nije zatezao oko njegovih godišnjih primanja (navodno milion evra po sezoni), prepreka ka realizaciji posla praktično nije ni bilo. Shodno dogovoru koji je postignut preksinoć Lazović će ostati sa ekipom do sutrašnjeg povratka iz Beleka, a odmah zatim sledi pakovanje kofera i odlazak u najmnogoljudniju državu.
Dogovorena saradnja sa sedmoplasiranom ekipom kineskog prvenstva u prethodnoj sezoni glavni je razlog što je Lazović propustio jučerašnju poslednju pripremnu utakmicu u Beleku protiv bečke Austrije. Rizikovanje povrede u trenutku kada se milionski ugovor nalazi u džepu je svakako poslednje što je Lazoviću potrebno u ovom trenutku.
Partizan je na taj način posle godinu dana ostao bez igrača koji je na terenu predstavljao produženu ruku trenera Nikolića. Lazovićeva želja da ostane u Humskoj do kraja karijere nije ni u jednom trenutku bila sporna, ali Partizan nije pokazao ni minimum zainteresovanosti da napravi makar minimalni ustupak, pokaže nekakvu inicijativu. Niko normalno nije očekivao pariranje milionskim ponudama iz Kine, ali kako nije učinjen ni prvi korak ka "zatvaranju otvorenog ugovora" Lazovićev odlazak ne može da bude iznenađenje. Gubitak za ekipu će svakako biti.
POVRATAK U BEOGRAD
Fudbaleri Partizana stavljaju tačku na desetodnevni rad u Beleku. U subotu u 14.00 sledi povratak za Beograd, sa presedanjem u Istanbulu, a prvi slobodan dan od početka priprema planiran je za nedelju.
Već od ponedeljka Saša Ilić i društvo vraćaju se u režim od dva treninga dnevno. U sredu je na programu utakmica protiv Sinđelića, a dan kasnije planiran je povratak u Belek, gde Nikolićeve izabranike za devet dana očekuje pet provera.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP