Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO JE, KAD, I ZAŠTO REKAO TAKO NEŠTO?

LDP: Dačić neka kaže ko je lagao da je Kosovo srpsko

Autor: Beta | 14.03.2013 - 12:08:00h | Komentara: 0

Poslanik opozicione Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić upitao je danas u skupštini Srbije premijera Ivicu Dačića, povodom njegove izjave da se lagalo da je Kosovo srpsko, ko je, kad i zašto lagao.

Ivica Dačić

Ivica Dačić da kaže ko je lagao da je Kosovo srpsko, traži Zoran Ostojić

Ostojić je kritikovao Dačića zato što za razliku od premijera Kosova Hašima Tačija ne izveštava parlament o toku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

On je u delu sednice predvidjenom za poslanička pitanja ocenio da Dačić izbegava da se pojavi pred srpskim parlamentom za razliku od Tačija, koji se nakon svake runde pregovora obraća parlamentu Kosova.
Poslanik LDP-a je kazao da su Dačić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić dali oprečne izjave i nakon sastanka s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton - predsednik je kazao da je Priština popustila, a premijer da je dogovor sa Kosovom daleko. Ostojić je upitao da li to ostavlja dobru sliku o Srbiji i njenom rukovodstvu.
- Ko tu govori istinu, a ko ne? Ja znam ko nije lagao, možda znam i ko
je lagao. Zbog gradjana je važno da se utvrdi ko je lagao da je
Kosovo naše. Drugo pitanje je što se lagalo
- naveo je poslanik LDP-a.
I poslanik takodje opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić je na početku današnje sednice parlamenta protestovao što poslanici ne dobijaju redovne izveštaje o toku tog dijaloga.
On je istakao da su svi u Srbiji svedoci vrlo žive političke aktivnosti na relaciji Berlin, Brisel, Beograd i Priština, ali da su srpska javnost i parlament loše i malo o tome obavešteni.
- Tači je praktično sa aerodroma otišao u parlament da kaže šta se dogodilo, a očigledno je da Beograd nema jasan stav i strategiju - ocenio je Samardžić. Poslanik DS S-a zatražio je da poslanici budu redovno izveštavani o toku dijaloga.
Poslanici su danas kritikovali i Ministarstvo kulture zbog propadanja spomen kuća najvećih srpskih pisaca i mislilaca, ali i zbog odnosa prema modernom stvaralaštvu, kao i zbog nedavanja značaja 900. godišnjici od rođenja utemeljivača srpske države Stefana Nemanje.

SAD naglašava da ne podržava ni srpsku ni kosovsku stranu!

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi demantovao je danas navode medija da se Vašington protivi izvršnim ovlašćenjima za zajednicu srpskih opština na Kosovu i Metohiji i istakao da će Sjedinjene države podržati svako rešenje koje je prihvatljivo za obe strane u dijalogu.
- Nemojte da verujete svemu što čujete u medijima. Sjedinjene Američke Države nisu ovde da bi rekle da podržavaju jednu ili drugu stranu. Mi smo ovde da ohrabrimo razgovor koji vodi do rešenja prihvatljivog za obe strane - rekao je Kirbi u intervjuu Tanjugu.

Američki ambasador je naglasio da SAD ne podržavaju ni srpsku, ni kosovsku stranu, već podržavaju proces koji uključuje i Srbiju i vlasti sa Kosova i Metohije i koji treba da dovede do rešenja "s kojim obe strane mogu da žive, da ga primene i sprovedu".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP