Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVOM POTPREDSEDNIKU VLADE ZBOG HRONIČNOG UMORA NARUŠENO ZDRAVLJE

Lekari: Vučiću, povuci ručnu!

Autor: M. Keranović | 17.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 20

Udarničkim tempom prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić narušio je svoje zdravlje, a zbog pada imuniteta za tri dana primio je čak pet infuzija. Dok Vučić smatra da je to sitnica i nevažno, lekari upozoravaju da mora da se uozbilji i povede više računa o svom zdravlju.

Neumoran,  ali mora  malo više da se odmara: Aleksandar  Vučić

Neumoran, ali mora malo više da se odmara: Aleksandar Vučić | Foto: Petar Marković

Koliko je Vučić neozbiljan kad je reč o njegovom zdravlju, ukazuje i to da kad oseti da mu je ono narušeno, u hodu rešava problem. Tako i infuziju umesto u bolnici prima na radnom mestu - u Vladi.


- Moj doktor Zlatko Lončar dođe ovde, dobijem infuziju kad god se osećam loše. Kad mi je pritisak loš, onda dođe doktor Dinčić, to su dvojica mojih prijatelja koji mi pomažu da izdržim - kazao je nedavno Vučić u intervjuu za jedan list.
Na pitanje da li se boji da može da ima ozbiljne posledice po zdravlje, njegov odgovar je: „Baš me briga”.

- Ljudi traže ozbiljnost, da vide da neko hoće nešto da menja u ovoj zemlji. I zato žurim, zato me ne interesuje da li mi se odmara. Nisam slanu vodu ni pomirisao, a kamoli se okupao, ne pamtim otkad. Pa šta? Bio sam u Abu Dabiju, nisam se okupao. Pa šta? Postoji drugi posao, mnogo bolji, lepši - da nešto uradim u Srbiji. Kud ćete lepši i veći posao? - kaže on.
Međutim, lekari Vučiću poručuju da ipak mora da povuče ručnu i povede računa o svom zdravlju.

- Svaki čovek treba da poštuje svoj život. To važi i za Vučića i za sve druge. Posao ne može da bude opravdanje. Mora da se nađe mera u svemu. Možda neki put može da se pretera u smislu da se dugo i do kasno radi kad je neophodno neki posao završi. Međutim, to ne sme da postane nešto uobičajeno.
Infuzija se uključuje kada je neko dehidrirao jer se, recimo, dosta znojio i nije unosio dovoljno tečnosti, što se posebno dešava tokom vrelih letnjih dana. Ali na taj način organizam ne može da se izvuče iz hroničnog umora. Zato je neophodan odmor i san od najmanje šest sati... Individualno je koliko nečiji organizam može da izdrži udarnički tempo, jer to zavisi i od kondicije, utreniranosti... - kaže za „Alo!” direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: RAS

Više puta bio u bolnici

Aleksandar Vučić je već nekoliko puta bio u bolnici zbog narušenog zdravlja. Prošle godine u avgustu mu je usled visokog pritiska pozlilo u kabinetu, zbog čega je vozilom Hitne pomoći bio prebačen na Vojnomedicinsku akademiju. Tamo su mu urađene potrebne analize, ali je ubrzo, nakon svega nekoliko sati, na sopstvenu odgovornost napustio bolnicu. Isti slučaj bio je i u decembru 2011. godine, kada je Vučić, tada drugi čovek Srpske napredne stranke, takođe zbog povišenog krvnog pritiska završio u bolnici.

Poslednji komentari
  • aca Kosovar sd Vreme: 17.08.2013 09:21h

    I g Toma i Dacic ce imati iste simptome jer nije lako vrsiti pritisak na sopstveni narod sa Kosova .

  • posmatrac sa severa Vreme: 17.08.2013 09:25h

    Na pitanje da li se boji da može da ima ozbiljne posledice po zdravlje, njegov odgovar je: „Baš me briga”. Los slogan dragi Aco, bas ti bi morao biti za uzor mladima a naravno i ostalim gradjanima Srbije da ne smeju zanemarivati sopstveno zdravlje.Los primer dajes ponavljajuci konstantno; ,,Bas me briga". Morao bi piti vise tekucine i jesti voce ako nista drugo pa bar jednu casu limunade dopodne.Neces tako pomoci ni sebi ni Srbiji jer je visok pritisak tihi ubica.

  • Мрљивоје Vreme: 17.08.2013 09:33h

    Уживео се у улогу спаситеља Србије... као дете кад се попне на трешњу. Све то носи ризике, огрезао у власти и дете - да не падне са трешње. Игра животну улогу, храбро нема шта, а која вајда од тога, већ смо осетили...

  • Zabrinut Srbin Vreme: 17.08.2013 09:40h

    Pod hitno mu treba dati orden Narodnog heroja, ako još postoji! Toliko žrtvovanje njegove vlade kojom komanuje umesto Dačića i njega lično za Srbiju, pogotovo kada je uzimanje novih kredita -od stupanja na vlast za godinu dana 4 milijarde € koje odoše ko zna gde, to je bez primera u Evropi a možda i šire. Doktoru obavezno gledati na prste šta radi, da ne ljuljne koju drogicu, kap po kap, našem novom nacionalnom heroju u vene putem infuzije! Lekari su čudo, zato se treba pripaziti i ne prilaziti im bliže bez preke potrebe!

  • baba Vreme: 17.08.2013 09:57h

    ne zna ne treba on da radi nego da organizuje i da naredjuje ,nezna nije prosao put od pripravnika do sefa pa odkud bi i znao to se uci a ne demoktatijom stice

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP