Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U KC NIŠ

Lekarka je urlala, a moja majka kukala! (VIDEO)

Autor: Radmila Briza | 27.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 75

Pravi okršaj između dr Jadranke Paravine, hirurga u KC Niš, i Igora Stajića, sina nepokretne pacijentkinje, zgranuo je u ponedeljek sve pacijente koji su čekali previjanje.

Jezive scene u bolnici: Dr Paravina i majka  Igora Stojića

Jezive scene u bolnici: Dr Paravina i majka Igora Stajića

Iz ambulante se čula bučna svađa između doktorke i Stajića, zbog koje je reagovalo i obezbeđenje. Na kraju ove neprijatne priče, teško bolesna žena nije dobila pregled, a slučaj je završio na stolu zdravstvene inspekcije!


Reagovali smo odmah!

Dr Zoran Radovanović, direktor KC Niš, kaže za „Alo!“ da ga je obezbeđenje odmah obavestilo šta se dešava u ordinaciji dr Paravine, na šta je on odmah reagovao poslavši šefa kabineta da pomogne. „Sin pacijentkinje odlučio je da odvede majku kući ne sačekavši pregled“, objasnio je dr Radovanović.

Kako za „Alo!“ tvrdi Stajić, dr Paravina je rekla da će pregledati njegovu majku, koja je trpela bolove zbog otvorenih rana jer je invalid u krajnjem stadijumu neizlečive bolesti multiple skleroze, a zatim je odugovlačila da ih prozove. On kaže da je ta doktorka pregledala čak tri pacijenta, iako na vratima stoji znak da invalidi imaju prednost, što njegova majka svakako jeste, jer je u kolicima.

- Ušao sam i tražio od Paravine da je primi. Doktorka je burno reagovala! Izbacivala me je napolje, vikala da sam nevaspitan, da je ne učim njenom poslu! I to sve pred majkom, koja je plakala. Sve sam snimao mobilnim! Majka mi je u krajnjem stadijumu neizlečive bolesti, a zbog rana su nas poslali kod hirurga.

Igor Stojić

Igor Stajić

Termin za prijem takvih pacijenata je od 12 do 13 časova, a mi smo, zbog ranije intervencije kod urologa, stigli u 13 i 45. Pokucao sam i pitao dr Paravinu da li će da nas primi jer kasnimo, a ona je odgovorila da hoće, ali to se nije desilo do 14.25 - priča za „Alo!“ Stajić. Kako dodaje, na vratima se pojavila medicinska sestra kada je on odlučio da uđe s majkom.


- Počela je da viče, a ja sam joj pokazao nalepnicu na vratima da invalidi imaju prednost. Nije ni pregledala majku, koja je ceo dan kod kuće plakala i odbijala da jede - priča sagovornik „Alo!“.

Jadranka Paravina

Jadranka Paravina

Dr Paravina: Nisam ih odbila!


Dr Jadranka Paravina potvrdila je za „Alo!“ da jeste burno i emotivno reagovala, ali da nije ugrozila nijedno pravo pacijenta.
- Naravno da ne odbijamo hitne slučajeve. Stajiću sam, iako su zakasnili na pregled dekubitusa, rekla da ću primiti pacijentkinju. Procedura je takva da se prvo pregledaju hirurški čiste rane. Posle pregleda dekubitusa, obavezno se dezinfikuje ambulanta - objašnjava ona za „Alo!“, dodajući da nije odbila da obavi pregled, već da Stajić nije sačekao.

Poslednji komentari
  • doktor Vreme: 27.03.2015 08:50h

    Otkaz tzv.doktorki, bar doktora imamo za izvoz! Neka bude veterinar,ovce nece da budu nevapitane!

  • Dada Vreme: 27.03.2015 09:14h

    Sad bih iskocila iz koze,nema vise ljudskosti u ovim nazovi lekarima,tuga.

  • Slavica Vreme: 27.03.2015 09:24h

    Ja ovde ne vidim da je doktorka nesto prekrsila. Ali zato vidim decka koji sa kacketom i tetovazom na vratu ulazi u bolnicu i hoce da zavede red!!

  • Miloš Vreme: 27.03.2015 09:59h

    Doktorka je u pravu, dečko je za psihijatrijsko posmatranje, vidi se da je sve bilo tendenciozno. Lekare treba zaštititi kao službena lice jer svakakve budale mogu da im uđu u ordinaciju!!!

  • mia Vreme: 27.03.2015 10:00h

    Disciplinski postupak pod hitno za ovu napumpanu doktorku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP