Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEČIMO SE OTROVIMA

Lekovi puni boje za asfalt i mišomora!

Autor: Alo.rs | 03.04.2015 - 01:15:00h | Komentara: 0

Falsifikovani lekovi koji se prodaju u Srbiji napravljeni su od mišomora, voska za podove, boje za asfalt i praha od cigala!

Lekovi Foto: Shutterstock

Lekovi | Foto: Shutterstock

Pored toga što ljudima koji ih kupe neće pomoći, postoji velika opasnost da će izazvato trovanje i ozbiljne zdravstvene posledice. Neretko i smrt! Zbog toga iz Agencije za lekove i edicinska sredstva (ALIMS) apeluju da građani sve medikamente kupuju isključivo u apotekama, a ne preko interneta, na pijacama ili na bivljaku.

Koordinator ALIMS mr ph. Pavle Zelić potvrdio je za "Kurir" da u falsifikovanim lekovima, između ostalih, ima i ovih supstanci.

- Upravo zbog uzimanje neefikasnih i lažnih antimalarika u zemljama u razvoju ima čak oko 100.000 smrtnih slučajeva godišnje. Srbija predstavlja tranzitnu zonu sa Istoka na Zapad i određeni broj lekova završava i na domaćem tržištu. Vrlo važno je da građani znaju da je nabavka lekova putem interneta, oglasa i pijaca strogo zabranjena. Prema tome, svako ko posumnja za neki lek da je falsifikat, treba to da prijavi Minisrarstvu zdravlja - kaže Zelić.

Među lekovima koji se najčešće lažiraju i nezakonito prodaju su sredstva za potenciju, ali i lekovi za HIV u razne vrste kancera. A pošto se za proizvodnju lažnjaka koriste navedene supstance, oni mogu da budu i desetostruko jeftiniji od originalnih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP