Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLEDICA UPOSLILA LEKARE

Leskovčani se izlomiše

Autor: M. Ivanović | 10.01.2015 - 16:33:00h | Komentara: 0

Od osam do 15 časova 25 Leskovčana je danas polomilo ruku, nogu ili kuk prilikom pada na klizave trotoare, ulice ili u sopstvenim dvorištima.

Zaleđeni trotoari u Leskovcu

Zaleđeni trotoari u Leskovcu | Foto: M. Ivanović

U Službi urgentnog centra Opšte bolnice u Leskovcu kažu da se ne pamti ovakav dan.
- Reč je uglavnom o prelolimima ručnih i skočnih zglobova prilikom pada na zaleđenim površinama, ali ima i preloma kuka, uglavnom kod starijih ljudi - kaže specijalista urgetne medicine Vladimir Milosavljević.
U prethodna 72 časa, na Odeljenju ortopedije primljeno je 40 Leskovčana, takođe sa prelomima ekstremiteta, ali i grudnog koša i glave.
- Imali smo 13 preloma nogu, 11 preloma ruku, šest preloma ključne kosti i nekoliko kukova, tri preloma grudnog koša, pet povreda glave i dve povrede kičme. Uspeli smo sve da saniramo, ali su u pojedinim slučajevima bile neophodne operacije - nabraja sepcijalista ortopedije Goran Stojiljković.
Kolovozi na sporednim ulicama u Leskovcu su, inače, danima pod ledom, a leda ima i na trotoarima u centru grada. Od jutros su te površine postale još klizavije jer je kiša dodatno uglačala teren.
U Komunalnoj policiji rečeno je Jugmediji da su komunalni policajci dali preko “hiljadu usmenih naloga za čišćenje snega ispred kuća i lokala”, ali da nisu dati i predlozi za kazne.
U komunalnoj inspekciji, koja je takođe zadužena da se bavi i problemom čistih ulica, nismo mogli da dobijemo sagovornika.
Doktor Milosavljević kaže da je ovakva situacija zabeležena u Leskovcu 2002. godine, kada se u Urgetni centar javilo 35 građana sa prelomima.
- Ako ovakvim tempom nastave da pristužu pacijenti, mislim da će se do večeras prebaciti taj neslavni rekord - ocenjuje Milosavljević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP