Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA: KO NEĆE PREŽIVETI REFORME U SRPSKOJ POLICIJI

Lete Božović i Bjelić?!

Autor: Ekipa Alo! | 04.07.2013 - 13:57:00h | Komentara: 8

Državni sekretar u MUP-u Srbije Vladimir Božović i prvi čovek beogradske policije Stevan Bjelić najozbiljniji su kandidati za čistku u srpskoj policiji u okviru najavljenih reformi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Pored njih, najmanje još dvojica visokih funkcionera policije nalaze se na takozvanoj crnoj listi, saznaje “Alo!”.

Vladimir Božović

Umislio da je ministar umesto ministra: Vladimir Božović | Foto: Goran Srdanov

 

Pored njih, najmanje
još dvojica visokih
funkcionera policije
nalaze se na „crnoj listi”

Naš sagovornik iz vrha srpske policije kaže da se Božoviću već duže vreme drma fotelja, i to prvenstveno zbog bahatog ponašanja i mešanja u poslove koji nisu u njegovoj ingirenciji.

- Božović se u nekim situacijama ponašao kao da je ministar, ljudi su se žalili da ih omalovažava, viče na njih... Na službenim putovanjima iskakao je iz svojih ingerencija. Posle skoro godine provedene u policiji, njegovi rezutlati rada su katastrofalni. Jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto državnog sekretara umesto Božovića je Aleksa Jokić, sadašnji šef kabineta vicepremijera Aleksandra Vučića.
Na “listi za odstel” sa funkcije je i Stevan Bjelić, i to zbog svog bahatog ponašanja i zapošljavanja bliže i šire familije, ali i nedavnog sukoba sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, sa kojim je godinama bio u dobrim odnosima. Sve više se pominju i njegove nekretnine po Beogradu. Sa najvišeg mesta u državi stiže sve više zahteva da se ispita kako je došao do nekretnina u Beogradu - objašnjava sagovornik “Alo!”.

Stevan Bjelić

Na udaru zbog nepotizma i drugih grehova: Bjelić | Foto: Željko Šafar

 

Predsednik Nikolić lično
tražio izveštaj o jednom
funkcioneru policije

Naš list je nedavno objavio da je visoki funkcioner MUP-a koji je do te mere psihički zlostavljao svoju saradnicu da je morala da ode na bolovanje upravo bio Božović. U razgovoru za “Alo!” sekretarica MUP-a Marija J. kazala je da je zbog torture koju je preživela, pored ginekoloških problema, gubitka menstruacije, imala ozbiljnih problema sa varenjem, i to do te mere da je povraćala i krv.

Mediji su nedavno objavili da se Bjelić našao na udaru svojih kolega zbog povećanja teških krivičnih dela u glavnom gradu, zatim zbog sina Nenada i supruge Zorice, koji takođe rade u policiji, nepotizma, imovine... U odeljenju pogranične policije u Beogradu zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić, koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova. Pre nekoliko dana zaposleni u pograničnoj policiji su se obratili Direkciji zahtevajući zaštitu od bračnog para Bjelić.

Inače, ovo nije konačna lista za smenu kadrova u MUP-u.

- Sve više se govori da reforme neće preživeti još neki vrlo visoki funkcioneri. Za jednog od njih lično je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tražio od rukovodstva policije da mu dostavi izveštaj. Čistke u MUP-u Srbije mogu se očekivati u narednih mesec-dva - dodaje naš sagovornik.

Ko je Aleksa Jokić?!
Božovićev naslednik Aleksa Jokić je jedan od osnivača SPS-a i SNS-a.

Aleksa Jokić

* Od 1974. do 1984. proveo u policiji

* Od 1984. do 1986. bio na čelu Sekretarijata za narodnu odbranu opštine Valjevo
* Od 1986. do 1990. predsednik Izvršnog saveta SO Valjevo
* Od 1990. do 1991. tehnički direktor PJ PTT Srbija
* Od 1990. do 1994. načelnik Kolubarskog okruga
* Od 1994. do 1996. ministar u vladi Mirka Marjanovića
* Od 1994. do 1997. načelnik Kosovskog okruga
* Od 1997. do 2000. direktor PTT „Pošte Srbije“

Poslednji komentari
  • mele Vreme: 04.07.2013 15:33h

    A šta je sa načelnikom kragujevačke policije? I on mora hitno da ode, jer urušava svojim voluntarizmom i principom "ja tebi - ti meni", sve ono što Vučić hoće da promeni!

  • milovan Vreme: 04.07.2013 16:03h

    ko je Božovića opšte i doveo tu gde jeste. SRAMOTA.

  • ZEKS Vreme: 04.07.2013 17:57h

    GLUPOSTI,BJELIC I BOZOVIC SU SVETLA STRANA U POLICIJI.SVE OVE BUDALASTINE SE PLASIRAJU JER POJEDINIMA U VRHU VLASTI SMETAJU JER MNOGO ZNAJU O NJIMA PA SAD CEPRKAJU PO NJEGOVOJ FAMILIJI KO JE GDE ZAPOSLEN .DANAS U SRBIJI BEZ NECIJE POMOCI NE MOZES DOCI DO POSLA ILI SE SNALAZIS KAKO ZNAS ILI CRKNES OD GLADI PA BIRAJTE.

  • Pera Vreme: 04.07.2013 19:46h

    Sta je pisao Tabloid o Bozovicu pogledajte.... Tamo pise da je covek zestiko zagazio u razne protiv zakonite radnje. Licno ga znam dok je petljao i muljao sa studentskim sobama. Veoma los covek a jos uz to i crnogorac. STRASNO

  • Biljana Vreme: 04.07.2013 22:18h

    Kad ce vise biti ta reforma i sistematizacija radnih mesta u policiji,da mi koji nemamo nikakvu vezu,dodjemo na red za posao!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP