Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POČELA TOTALNA ČISTKA: DRŽAVA ZADAJE SMRTONOSNI UDARAC POLICIJSKOJ MAFIJI

Lete direktor policije i svi načelnici MUP!

Autor: Dejan Vukelić | 20.06.2014 - 09:18:00h | Komentara: 21

Direktor policije Milorad Veljović i načelnici svih uprava u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uključujući i Rodoljuba Milovića Roćka, načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP), biće smenjeni koliko već danas, ekskluzivno saznaje „Alo!“ od izvora iz državnog vrha.

Aleksandar Vučić

Pored  Milorada Veljovića i Rodoljuba Milovića (desno), biće smenjeni
i čelni ljudi svih policijskih uprava: Aleksandar Vučić | Foto: RAS

Premijer Aleksandar Vučić  jutros je u predsedništvu Srbije imao poslednje konsultacije sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, kako je danas najavljeno u štampanom izdanju "Alo!" novina.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za 15 sati sednicu Biroa za koordinaciju službama bezbednosti. U 17h se u zgradi Vlade Srbije očekuje obraćanje Predsednika Vlade ili ministra unutrasnjih poslova.

- Ne želim da se bilo ko u Srbiji bavi organima bezbednosti danima i nedeljama i da između sebe vode sukobe. To nije primereno civilizovanoj zemlji - rekao je premijer Srbije i najavio da će o sastanku sa predsednikom Srbije, ministrom unutrašnjih poslova, kao i o stanju u policiji govoriti nakon sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Vučić je juče izjavio da posle mesec i po dana nakon formiranja vlade, postoje "različiti udari" iz više oblasti društvenog života, ali je dodao da će država u najhitnijem roku reagovati. Premijer Vučić najavio je juče da će država u najhitnijem roku staviti tačku na krizu koju sam od sebe proizvodi sistem bezbednosti.

- Nakon sednice Biroa za koordinaciju službama bezbednosti sa svojih funkcija biće smenjeni direktor policije i načelnici bukvalno svih uprava u MUP-u. Reč je o ljudima koji su i po 12 godina na tim funkcijama - otkriva sagovornik „Alo!“.

Naš izvor objašnjava da je ključni razlog za smene činjenica da vrh srpske policije opstruiše borbu protiv najvećih narko-dilera u zemlji i, umesto toga, bavi se politikom i spinovanjem afera u medijima.
 

Kompletan policijski vrh biće smenjen zbog opstrukcije
borbe protiv najvećih narko-dilera i bavljenja političkim
spletkamasmene činjenica da vrh srpske policije opstruiše borbu protiv najvećih narko-dilera u zemlji i, umesto toga, bavi se politikom i spinovanjem afera u medijima.

On navodi da je poslednjih dana situacija u MUP-u postala alarmantna. Pojedini načelnici su bukvalno formirali političke štabove koji su bili zaduženi da vode medijski rat protiv vrha države.

- Tako je, recimo, bivši visoki funkcioner MUP-a odmah posle gostovanja na televiziji otišao u „štab“ jednog od načelnika i sa njegovim najbližim saradnikom, inače čovekom koji se veći deo karijere bavio prisluškivanjem, dogovarao dalje akcije. Država je morala munjevito da odgovori na takve pretnje - objašnjava izvor „Alo!“.

Podsetimo, „Alo!“ je juče objavio da je u toku sinhronizovan napad policijske mafije na državni vrh, čiji je cilj da se izmišljanjem i plasiranjem afera premijer Vučić kriminalizuje i ukloni po receptu po kom je uklonjen i Zoran Đinđić. U sklopu tog napada, kriminogeni krugovi iz vrha MUP-a pokušali su da podmetanjem lažne policijske beleške optuže Vučićevog sina Danila da je pretukao golmana Vladimira Stojkovića, ali su u tome raskrinkani. Usledio je napad pojedinih medija na crnogorskog premijera Mila Đukanovića, kojim se, kako tvrde naši izvori, u stvari „gađa“ Vučić, a sve je kulminiralo pretećim saopštenjem grupe policajaca, koja sebe naziva „Socijalno-policijski front“, da može doći do haosa u zemlji.

Vučić: Udaraju na državu, hitno ćemo reagovati!


Premijer Vučić potvrdio je juče da je Vlada Srbije izložena različitim udarima iz više oblasti društvenog života, ali je poručio da će država u najhitnijem roku reagovati i da ti udari neće ugroziti Srbiju.


- Država će u najhitnijem roku rešiti problem. Niko ne treba da bude zabrinut, mada meni to nije prijatno, ali to nije mnogo važno. Jedino što mogu da kažem jeste da je Srbija stabilna država. Kada pozivamo investitore, oni hoće da dođu u sigurnu i bezbednu zemlju. Sistem bezbednosti treba da služi da obezbedi povećanu privrednu aktivnost Srbiji, a ne da država sama sebi pravi krizu - kazao je Vučić.

Poslednji komentari
  • ex sns Vreme: 20.06.2014 10:15h

    ??! mogli bi nesto i da radite za promenu? Smene mogu za pola h da se zavrse,ali ostaje pitanje,kad ce da krenu da rade malo? Narod je sve siromasniji,kriza je ogromna a oni nas danima zezaju sa policijom? Sve to mogu da zavrse za pola sata,nek prestanu da nas zamlacaju sa nevaznim stvarima.

  • milca Vreme: 20.06.2014 10:48h

    Bravo,a samo tako treba kaoi i Slobodan Milosevic da sve posmenujes u RTV,posti,banci itd do Milicije.Pa da postavis svoje ljude da mozeste da radite sta god hocete.

  • Milan Grubetic Vreme: 20.06.2014 10:49h

    Clan sam SRS i nemam mnogo lepih reci za A.V. ali u ovom sukobu sam na njegovoj strani jer sam i sam bio zrtva policijskog progona gde su me nabedjivali da sam narko diler a sa ciljem da se diskredituje moj otac koji je u to vreme bio predsednik skupstine Grada Pozarevca. Vreme je da neko rasturi policijsko-mafijaski poredak u Srbiji koji traje decenijama. Ko rasturi tu mafiju rasturice kriminal u Srbiji.

  • Nenad Vreme: 20.06.2014 12:05h

    Evo se fabrikuje nova priča za sluđivanje masa. Vučića, Nikolića i Stefanovića je spasio HAARP i biblijski potop koji je Vatikan izveo nad nama. Sad je ugrožena bezbednost Vučića ( Čitaj: Novine pišu to je u pitanju udar na državu), jer je predhodno stvorena pričas da je obljubljeni vođa u stvari država. O gladnim ustima koja hodaju Srbijom ni, ni, reči. O proizvodnji, fabrikama, čekićanju, motikanju je najstrožije zabranjeno pričati. Tu samo usrane močuge pomažu!

  • milica Vreme: 20.06.2014 12:06h

    Bravo Vučiću. To je trebalo već odavno da uradiš. Sve to najuri jer su povezani i izmedju sebe i sa dilerima pa ,,biznis,, cveta. Spašavaj i omladinu i narod od bagre samo nemoj da preskočiš Požegu i Užice, ni slučajno.Tu treba smeniti SVE i dobro videti koga novog postaviti a da nije u šemi sa prethodnicom. Od načelnika pa do šefova i inspektora. Ko nije hteo ili neće da radi svoj posao kako treba,taj netreba ni da bude tu gde jeste. Mislim treba ako je glavni zadatak maltretiranje i uznemiravanje nedužnih dok za one koji se bave kriminalom nesmeš da otvoriš usta. Njih štite,zna se i zašto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP