Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KONAČNO SMENE U JAVNIM PREDUZEĆIMA

Lete Dragoljub Simonović i Velimir Radosavljević!

Autor: Ekipa Alo! | 22.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Zbog loših rezultata, bahatosti i nepotizma, Vlada Srbije će konačno smeniti generalnog direktora „Železnica Srbije“ Dragoljuba Simonovića! Osim Simonovića, po hitnom postupku biće smenjen i Velimir Radosavljević, generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saznaje „Alo!“.

Velimir Radosavljević  uhapšen početkom meseca

Velimir Radosavljević uhapšen početkom meseca | Foto: Željko Šafar

- Sa Simonovićem je od decembra 2012, kada je postavljen na tu funkciju, pa do danas, uvek bilo problema. I posle najave da će biti smenjen, nastavio je da niže loše rezultate. U više navrata je zloupotrebio fotelju, trošio državne pare, zapošljavao koga je hteo, sklapao loše ugovore... I to sve na štetu države. Protiv njega i njegovih najbližih saradnika podneto je nekoliko krivičnih prijava. I Radosavljević je bio zreo da leti, tako da je njegovo hapšenje samo ubrzalo odluku o smeni - objašnjava sagovornik „Alo!“ iz Vlade Srbije.


Za prvih pet meseci vođenja „Železnica“, direktor Simonović je na službena putovanja potrošio oko 160.000 evra. Računi za poslovne ručkove iznosili su i po 1.500 evra, a jeli su se tartufi, kiparski sir i pušile kubanske cigare, koje su po komadu plaćane 2.000 dinara.

Čim je došao, Simonović je smenio gotovo ceo menadžment „Železnica“, a veliki broj pozicija dobili su stranački stručnjaci, uglavnom iz Vrčina. Tako je za vozača angažovao Jasminu Teofilović, a njen prezimenjak Negoslav je napredovao do direktorske funkcije. Sa izborne liste SNS-a u Grockoj najbolje je prošao Mirko Dobrojević, koji je postavljen za direktora „Zaštitne radionice“ ćerke firme „Železnica“. Naravno, i on je iz Vrčina.

Bahatost i nepotizam će  ga koštati fotelje:  Dragoljub Simonović

Bahatost i nepotizam će ga koštati fotelje: Dragoljub Simonović | Foto: FoNet - Zoran Mrđa


Osim za Vrčince, Dragoljub Simonović je našao uhlebljenje i za svog sina Jovicu Simonovića, i to u državnoj firmi „PMC inženjering“, ćerki firmi SDPR-a. Mlađi Simonović je postavljen za rukovodioca grupe za pripremu, i to samo dva meseca pošto je njegov otac imenovan za prvog čoveka „Železnica“. Simonović junior je završio privatni fakultet, a u „PMC inženjeringu“ radi kao ekonomista.

U slučaju Simonovića, kako nam je rečeno, kap koja je prelila čašu bila je izgradnja podvožnjaka blizu njegove kuće. Naime, u rebalans plana poslovanja „Železnica“ ubačen je projekat izgradnje podvožnjaka ispod pružnog prelaza u Vrčinu, samo 200 metara od Simonovićeve porodične kuće. Za izgradnju podvožnjaka koji vodi do ulice u kojoj žive uglavnom njegovi rođaci, „Železnice Srbije“ platiće skoro pola miliona evra. Ova „privatna“ direktorova investicija odobrena je na vanrednoj sednici Skupštine „Železnica“.

Radosavljević Dinkićev čovek!


Policija je početkom jula uhapsila Velimira Radosavljevića, generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“, zbog sumnje da je malverzacijama u poslovanju sa mađarskom avio-kompanijom „Viz er“ oštetio aerodrom za 207 miliona dinara. Sudeći po prijavi, Radosavljević je sa mahinacijama počeo samo mesec dana pošto je došao na čelo ovog javnog preduzeća, u decembru 2009, kada ga je imenovala Vlada Mirka Cvetkovića na predlog Mlađana Dinkića, tadašnjeg lidera Ujedinjenih regiona Srbije (URS), čiji je kadar.

Poslednji komentari
  • badza Vreme: 22.07.2014 10:26h

    Simonovic je zavrsio posao za sebe i njegove Vrcince.Sada mozete da ga smenjujete koliko god hocete.

  • A BAJATOVIC? Vreme: 22.07.2014 11:11h

    A Bajatovic? sve dok njega ne smenite nema napredka, samo prazna prica i na pomolu su strajkovi i ulica. Prevareni na izborima

  • Anja Vreme: 22.07.2014 14:46h

    A kad ce da lete sadasnji stecajni upravnici u bankama u stecaju i firmama u kojima su njihovu imovinu isprodavali ugradjivali se u cene i postali prebogati, a generacije i generacije su te banke i firme gradili i sticale imovinu.

  • pruzni radnik Vreme: 22.07.2014 15:03h

    Ziv bio Vucicu, ne samo da lete sa pozicija vec da odgovaraju za sve malverzacije a novac da vrate.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP