Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE ČISTKA U MUP-U, NOVI DIREKTOR POLICIJE DO KRAJA LETA

Leti Sovtić, drma se i Pušiću!

Autor: Svetlana Vojinović | 27.06.2014 - 12:00:00h | Komentara: 7

U daljem nastavku reformi srpske policije među prvima biće smenjen Slaviša Sovtić, načelnik SBPOK-a, ozbiljno su poljuljane i pozicije Bogdana Pušića, koji je bio desna ruka smenjenog načelnika UKP-a Rodoljuba Milovića! Milorad Veljović najverovatnije odlazi u penziju, a novi direktor policije biće izabran do kraja leta, otkriva “Alo!”

Trojka koja odlazi: Milović već smenjen, Veljovića čeka zaslužena penzija, a sledeći na redu je Slaviša Sovtić iz SBPOK-a

Trojka koja odlazi: Milović već smenjen, Veljovića čeka zaslužena penzija, a sledeći na redu je Slaviša Sovtić iz SBPOK-a

 

Milorad Veljović
najverovatnije će
uskoro biti penzionisan,
otkriva izvor iz
vrha MUP-a Srbije

Naš izvor iz samog vrha MUP-a Srbije kaže da je u slučaju Sovtića, koji je umesto Svetislava Bate Đurovića postavljen na mesto prvog čoveka SBPOK-a u maju prošle godine, kap prelila čašu “otvaranjem” Dragoslava Kosmajca.

- Sovtić je na ovu funkciju došao sa mesta načelnika operativne analitike beogradske policije. Iako je više od godinu dana na čelu SBPOK-a nije zabeležio neke velike rezultate, od njega se očekivalo više. Kada je premijer prvi otvoreno pomenuo Dragoslava Kosmajca i kada je dogovoreno da ga radi SBPOK, Sovtić se naprasno razboleo. Razumemo da neko može da se razboli, ali utisak je da je on u ovom slučaju pokušao da se distancira. I ozbiljnije bolesni od njega su dolazili na posao, a njega oborila prehlada- objašnjava sagovornik “Alo!”
Što se tiče Bogdana Pušića, koji je prošle godine smenjen sa mesta zamenika načelnika UPK-a, na takozvanu crnu listu dospeo je zato što je nekoliko vrlo važnih predmeta, i to iz Vojvodine stavljao u fioku. Pušić je bio i šef Radne grupe UKP-a za istraživanje spornih privatizacija.

- Iako je formirana radna grupa koja je trebalo sve to da ispita o predmetima koji su završili u Pušićevoj fioci, ni do do danas taj izveštaj nije dostavljen. A da je više nego očigledno da je neko iz samog vrha MUP-a namerno opstruirao, govori i činjenica da je on i posle smene rukovodio akcijama hapšenja - priča naš izvor.

Bogdan Pušić

Bogdan Pušić

Da podsetimo, mediji su spekulisali da je Pušić ranije sprečio hapšenje Petra Matijevića, vlasnika Industrije mesa „Matijević“, koji se sumnjiči da je zajedno s funkcionerima DS-a oštetio državu malverzacijama sa zemljištem, „teškim“ četiri miliona evra, kao i da je od zakona štitio uticajne vojvođanske demokrate, poput Bojana Pajtića, Dušana Elezovića, Borislava Novakovića, inače saradnike i partijske kolege supruge Gordane, kao i nju samu. Zatim da je sprečio i istragu u kojoj je učestvovala njegova žena Gordana, koja se sumnjiči da je s Elezovićem i Novakovićem oštetila budžet Novog Sada za pet miliona evra, koliko je bilo namenjeno za rekonstrukciju Bulevara Evrope. Pored toga, i da je sabotirao i istragu o preduzeću „Sloga“ iz Kaća zbog kuma Daneta Čankovića, osumnjičenog da je oštetio državu za istorijskih 320 miliona evra. S druge strane, Pušić je odredio ko će uhapsiti Gorana Kneževića, koji je, kako govorio, uhapšen po nalogu Pajtića. Pisalo se i da je Bogdan Pušić umešan i u reketiranje vlasnika kompanije „MB Rodić“ za 100.000 nemačkih maraka tokom 1997. i 1998. godine, u vreme dok je radio kao inspektor u SUP Novi Sad.

Prema rečima našeg sagovornika uveliko se traži rešenje za Milorada Veljovića, koji je nedavnu seču preživeo samo zato što se direktor policije bira preko konkursa i njega imenuje vlada.

- Milorad Veljović njaverovatnije odlazi u penziju. Prema proceduri biće raspisan konkurs, izabraće se najbolji kandidat i njega će na kraju na predlog ministra imenovati Vlada Srbije - dodaje on.

Bratislav Dikić neće biti novi Velja!

Iako su se pojavile spekulacije da bi general Bratislav Dikić mogao da dođe za novog direktora policije, naš izvor iz vrha policije to odlučno demantuje.

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić
- Dikić sigurno neće biti ni novi Velja, a ni Deki novi Roćko! Inače, po MUP-u se sada mnogi utrkuju za te funkcije, puštaju buve... Eto, pročulo se da je Milovićev zamenik Dejan Radenković navodno kandidat za fotelju načelnika UKP-a. Ne znam odakle im sve to, i da li to oni plasiraju?! Svima njima bolje je da se pokriju ušima - komentariše naš sagovornik. Inače, o tome gde će Milović biti raspoređen znaće se tek pošto se vrati sa godišnjeg odmora na koji je otišao sam dan nakon smene.

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 27.06.2014 12:47h

    Sa Veljovićem se nemože ništa uraditi valjda je to jasno.Isti je on kao i svi ostali i odavno je trebalo da bude smenjen još kada su zapaljene ambasade i džamija.Nemam apsolutno poverenja u direktora policije jer nije moguće da jedino on valaja od svih tih ljudi i da je u celoj priči najpošteniji-.Svima njima proveriti imovinu i sve će biti jasno-

  • milan Vreme: 27.06.2014 14:34h

    KO IMALO RAZUME STANJE ZNA DA JE SOVTIC VRHUNSKI I NEKORUMPIRANI POLICAJAC ODLIKOVAN ZA REZULTATE CAK I OD SPANSKE DRZAVE

  • misho Vreme: 27.06.2014 14:46h

    novi direktor policije biće bogdan pušić?

  • Sloboda Vreme: 27.06.2014 17:56h

    Joooj drzavo Srbijo!! Kakve crne spekulacije sa Dikicem! Zar taj covek i njegov brat jos radi u Mup-u?! Ko ce odgovarati sto je naprasno stopirana istraga protiv njih?! Ima jos obraza da kaze u TV emisiji Teska rec da mu je namesteno?!Bilo je tuzno glfati kako mu se urednik i advokat uvlace u narucenoj emisiji!

  • Luka Laban Vreme: 27.06.2014 18:24h

    LLETI LETI LETI MOJ GOLUBE IZNAD MOJE POLICIJE !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP