Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOŠ JEDNA POBEDA ALO!

Leti SPS-ov "konsiljere"

Autor: I. Kljajić - S. Vojinović | 01.08.2014 - 20:20:00h | Komentara: 0

Srpska napredna stranka (SNS) zatražiće ovih dana smenu Aleksandra Požgaja (30), direktora državnog preduzeća Luka Novi Sad iz redova socijalista, zbog fotografija bahaćenja na društvenim mrežama, ali i mafijaške titule „konsiljere“, kako se u javnosti predstavljao!

Aleksandar Požgaj

Umislio da je don Korleone: Aleksandar  Požgaj

Socijalistička partija Srbije (SPS) podržaće predlog naprednjaka, iz čijih redova je generalni direktor Aleksandar Milovančev.

Aleksandar Požgaj

Kada se vrati sa Malte, direktora Luke čekaju sankcije i u stranci

 

Donirao stranci 400.000,
pa upao u javnu službu

Zanimljivo je da je Požgaj bio jedan od najvećih donatora SPS-a tokom 2011. Ovaj „omladinac“ je u decembru te godine stranci uplatio privatnu donaciju od čak 400.000 dinara. Za šest meseci postao je pomoćnik gradonačelnika Šapca za platu od 20.000 dinara, kako se navodi u njegovoj imovinskoj karti. Ubrzo se seli u Novi Sad, gde postaje prvo šef kabineta predsednika Skupštine grada Novog Sada kada je tu funkciju obavljao Siniša Sević, inače šef novosadskog odbora SPS-a, a zatim jedan od direktora Luke Novi Sad.

- Ovo je sramota! Šta je on umislio, da je don Korleone?! Blati i sebe i preduzeće! Dok narod nema šta da jede, on se hvali kako se provodi! Zato će SNS hitno zatražiti njegovu smenu. Zbog svoje bahatosti i neotesanosti, takav čovek više ne može više da bude na čelu Luke Novi Sad - priča naš izvor iz samog vrha SNS-a.

Lider socijalista Ivica Dačić za naš list poručuje da Požgaj mora da odgovara za svoje postupke.

- On tu ne predstavlja sebe, već SPS! Ovako da nas blati?! Ma neće proći bez sankcija. Oštro smo mu zamerili, biće svakako kažnjen. Dosta nam je bahatih direktora. Takvi više neće biti postavljani na ovako odgovorne funkcije u državi - naglasio je Dačić.

Juče smo pokušali da razgovaramo i sa Požgajem, ali on nije odgovarao na naše pozive. Kako saznajemo, on se još nalazi na godišnjem odmoru na Malti, pošto nam se pre nekoliko dana pohvalio da upravo leti na to mediteransko ostrvo. Da podsetimo, posle pisanja „Alo!“ o javnom predstavljanju direktora državnog preduzeća u mafijaškom maniru digla se prava bura i u SPS-u i u Luci Novi Sad, a reakcija Požgaja bila je - odlazak u ilegalu.
Odmah nakon našeg teksta, on je bukvalno nestao sa svih društvenih mreža. Luka je odbila da odgovori na pitanja „Alo!“, uz obrazloženje da su tendenciozna, čak i ona koja se tiču zarade koju Požgaj ostvaruje u državnom preduzeću.
„Alo!“ je pitao menadžment Luke i da li je predstavljanje Požgaja na društvenim mrežama narušilo ugled preduzeća, da li je deaktivirao sporne profile na zahtev rukovodilaca Luke i kakve će posledice pretrpeti zbog ovog slučaja, za koji su nam nezvanično rekli da je i u Luci okarakterisan kao „neviđeni skandal“.
Za nadležne u Luci bilo je nepristojno i pitanje kakvim referencama se Požgaj preporučio prilikom ulaska u odbor direktora.

Tompusi, limuzine, šampanjac i ribe!

Pre nego što je otišao u ilegalu, „konsiljere“ Požgaj se trudio da i fotografijama sa luksuznom ikonografijom potkrepi imidž moćne figure mafijaškog klana, poput one iz čuvene trilogije „Kum“. Njegovi profili bili su preplavljeni fotografijama na kojima su dominirala skupa odela, luksuzni satovi, šampanjac, tompusi, crne limuzine, noćni provodi, egzotična putovanja...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP